Se retrage Serena Williams de la Turneul Campioanelor? Anuntul antrenorului

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 10:26
6281 citiri
Se retrage Serena Williams de la Turneul Campioanelor? Anuntul antrenorului
Foto: Facebook/ Serena Williams

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a adus in discutie posibilitatea ca numarul 1 WTA sa nu mai participe la restul turneelor care vor avea loc in acest an.

Astfel, Mouratoglou a spus, marti, la ESPN, ca Serena incearca sa-si revina dupa ce esecul de la US Open, cand s-a oprit in semifinale si nu a reusit astfel sa castige si cel de-al patrulea turneu de Grand Slam al anului, relateaza AFP.

Antrenorul Serenei a mai precizat ca aceasta este dezamagita dupa ratarea de la ultimul turneu major al anului si ca probabil ar trebui sa astepte pana anul viitor inainte de a se intoarce pe teren, daca nu este motivata corespunzator.

"A fost la doua meciuri distanta de ceva cu adevarat maret, asa incat este foarte dureros. Orice infrangere este foarte dureroasa pentru ea, insa aceasta doare si mai mult decat de obicei.

Asa incat doar este nevoie de timp pentru a-si reveni, iar cand va fi din nou motivata - ceea ce nu ma indoiesc ca se va intampla - atunci va fi momentul sa inceapa din nou turneele", a declarat Mouratoglou.

Williams, care va incheia anul pe prima pozitie a clasamentului WTA, ar urma sa joace la China Open, de saptamana viitoare, si la Turneul Campioanelor, de la sfarsitul lunii octombrie, unde este calificata inca din luna iulie. Simona Halep si Maria Sharapova s-au calificat si ele, la inceputul acestei luni.

Americanca nu a mai jucat de cand a fost invinsa de Roberta Vinci in semifinalele de la US Open, in urma cu trei saptamani, una dintre cele mai mari surprize din tenis, in ultimii ani. Numarul 1 mondial a ratat astfel sansa de a castiga toate turneele de Grand Slam ale anului. Doar in 2002 a mai castigat trei turnee din patru, dupa ce s-a retras la Australian Open.

"Dupa acest an si trei titluri de Grand Slam, intrebarea este cat de mare este motivatia sa sa joace acele turnee. Nu cred ca ar trebui sa joace, daca motivatia nu este suficient de mare", a mai spus Mouratoglou.

"Deoarece a pierdut acel meci, mi-a spus ca sezonul sau nu este unul bun", a completat acesta, adaugand ca si-a asumat responsabilitatea pentru ca nu a pregatit-o mai bine pe Williams pentru meciul cu Vinci.

"Nu ma indoiesc ca va avea motivatia sa castige alte turnee de Grand Slam si sa atinga recorduri. Ma gandesc doar la sfarsitul sezonului si nu stiu cat de mare este motivatia sa", a subliniat Mouratoglou, care sustine ca nu este momentul sa se considere ca varsta o va afecta, Williams implinind recent 34 de ani.

Serena Williams a avut un an excelent, cu trei titluri de Grand Slam castigate si doar trei meciuri pierdute, toate in semifinale - US Open, Toronto, impotriva Belindei Bencici, si Madrid, impotriva Petrei Kvitova, singura infrangere in doua seturi din acest an.

Record istoric pentru Serena Williams

Numarul 1 WTA a reusit sa egaleze, luni, numarul de saptamani petrecute de legendara Chris Evert pe prima pozitie a clasamentului mondial al tenisului feminin. Atfel, Serena are 260 de saptamani pe primul loc WTA, cele doua americance fiind pe locul trei din acest punct de vedere. Steffi Graf este lider, cu 377 de saptamani in fruntea clasamentului, in timp ce Martina Navratilova are 332 de saptamani.

Totodata, Serena ocupa a treia pozitie all-time si in ce priveste numarul de turnee Grand Slam castigate, cu 21, dupa australianca Margaret Court (24) si Steffi Graf (22).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Serena Williams retras Turneul Campioanelor, #Serena retragere 2015, #meciuri Serena 2015, #Serena Williams Turneul Campioanelor , #Simona Halep