WTA lanseaza acuzatii grave dupa ce Serena Williams a fost pedepsita pentru incidentele din finala US Open

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 11:01
14227 citiri
WTA lanseaza acuzatii grave dupa ce Serena Williams a fost pedepsita pentru incidentele din finala US Open
Foto: usopen.org

WTA, asociatia mondiala a jucatoarelor profesioniste de tenis, a apreciat ca sanctiunea dictata sambata impotriva americancei Serena Williams in finala feminina a turneului US Open dovedeste diferenta gradului de toleranta fata de emotiile exprimate de barbati si femei, se arata intr-un comunicat publicat duminica si citat de AFP.

"WTA considera ca nu ar trebuie sa existe grade diferite de toleranta fata de emotiile exprimate de barbati si femei si se angajeaza sa se asigure ca toate jucatoarele vor fi tratate in aceeasi maniera. Credem ca acesta a fost cazul ieri seara (sambata) ", a scris directorul WTA, Steve Simon.

In finala pierduta in fata japonezei Naomi Osaka (6-2, 6-4 pentru aceasta), Serena Williams a fost avertizata pentru primirea de indicatii din partea antrenorului sau, pentru ruperea rachetei si pentru adresarea de insulte. Primul avertisment a fost insotit de o amenda de 4.000 de dolari, al doilea de 3.000 de dolari, iar ultimul de 10.000 de dolari.

Americanca i-a strigat arbitrului de scaun ca este un ''hot'', motiv pentru care a fost sanctionata cu pierderea unui ghem in setul al doilea.

Decizia a fost considerata de vedeta americana drept ''sexista'' in conferinta de presa de dupa meci, ea primind ulterior sustinerea mai multor jucatoare din circuit, printre care emblematica Billie Jean King si fostul lider mondial Victoria Azarenka.

Totul a inceput cand Serena a primit avertismentul pentru indicatii venite in partea antrenorului, lucru interzis la turneele de Mare Slem, in debutul setului al doilea la 1-0 si 40-15 pe serviciul japonezei Osaka.

Dupa aceea a avut loc o discutie aprinsa in mai multe episoade cu arbitrul portughez Carlos Ramos.

''Nu trisez pentru a castiga, prefer mai bine sa pierd'', s-a aparat Serena Williams (36 ani) . ''Este incredibil. Nu am primit 'indicatii' (coaching) . Nu am trisat niciodata in viata mea. Imi datorezi scuze'', i-a spus americanca arbitrului.

La al doilea avertisment, primit dupa ce si-a rupt racheta, in urma unui break realizat de adversara, actiune ce i-a adus o penalizare de un punct, Serena si-a iesit din minti. ''Este un atac personal. Gresesti. Nu vei mai arbitra niciodata un meci al meu. Imi datorezi scuze. Esti un mincinos'', a acuzat Serena.

''Esti un hot. Mi-au furat un punct'', a continuat ea, iar in acel moment arbitrul i-a aplicat si al treilea avertisment, sinonim cu un ghem pierdut, o sanctiune rara la acest nivel.

Peste alte doua ghemuri meciul s-a incheiat cu victoria japonezei, iar Williams si-a vazut esuata tentativa de a egala recordul absolut de titluri de Mare Slem (24) .

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Serena Williams US Open, #scandal Serena Williams US Open , #stiri Serena Williams
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
O SUSPENDARE DE UN AN pentru aceasta huliganca !