Serena(da)...la Wimbledon!

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 12:05
1357 citiri
Serena(da)...la Wimbledon!

Indiscutabil, regina Marelui Slam 2012 din capitala Regatului Unit, nu poate fi altcineva decat Serena Williams, nord-americanca de culoare care a avut o revenire fulminanta, pentru multi neasteptata, dupa aproape doi ani cu prezente mai degraba prin spitale decat pe iarba sau zgura.

Uriasa tenismena de peste Atlantic, refacuta destul de greu medical, a intrat in ''focuri'' pe malul Tamisei chiar discret, fara sa i acorde sanse majore la reusita, numai ca pe teren a spulberat tot ce a intalnit in cale (inclusiv pe detinatoarea titlului in 2011, Petra Kvitova) si, pe cale de consecinta, a pus mana pe ambele trofee la feminin, simplu si dublu.

La individual, dupa cum se cunoaste, n-a avut cine stie ce probleme cu poloneza Agnieszka Radwanska, ca la perechi, alaturi de sora sa mai mare, Venus, deasemeni sa nu lase nici o speranta in finala adversarelor de la fileu.

Serena, la 31 de ani (ii va implini in septembrie a.c), aproape c-a inviat miraculos din propria cenusa, traind, iata, o a doua tinerete la varful mondial al sportului cu racheta. Unde si cand se va opri, e greu de prognozat, aparitiile si revenirile sale fiind, dovedit, tot mai surprinzatoare.

Relevant de precizat ca surorile Williams au cam facut legea la Wimbledon incepand din 2000, perioada in care fiecare dintre ele a castigat de cate cinci ori proba de simplu si in tot atatea randuri, impreuna la fileu, pe cea de dublu. Un interval galactic, ca si rezultate, de mai bine de un deceniu, in care ''ploile'' le-au fost stricate doar de Maria Sharapova (Rusia) - 2004, Amelie Mauresmo (Franta) - 2006 si Petra Kvitova (Cehia) - 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#turneu Wimbledon 2012, #castigatori Wimbledon, #turnee de Mare Slam, #ierarhii tenis 2012, #surorile Williams tenis , #Wimbledon