Premiera in Parlament: Deputatul Sergiu Andon isi pierde functia, fiind incompatibil

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 15:59
10383 citiri
Premiera in Parlament: Deputatul Sergiu Andon isi pierde functia, fiind incompatibil
Foto: evz.ro

Sergiu Andon pierde functia de deputat, dupa de a fost declarat incompatibil de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia este definitiva.

Este primul deputat care a fost declarat definitiv in instanta ca fiind incompatibil cu statutul de parlamentar, informeaza B1 Tv. Deputatul PC urmeaza sa fie revocat din Camera Deputatilor.

"Am fost incompatibil in ziua de 24 aprilie 2008, timp de o ora, cat am asistat o persoana la sediul DNA. Pentru un nou mandat nu am de gand sa candidez, actuatul nu pot sa il pierd, iar in timpul mandatului nu am fost incompatibil. Imcompatibilitatea nu este o boala, precum ciuperca piciorului", a declarat deputatul PC.

Sergiu Andon, in stare de incompatibilitate

"ANI a facut o fotografie atunci, cum ai fotografia un flagrant delict de adulter. Fotografia, pentru nivelul zilei de 24 aprilie 2008, e valabila, dar este pentru ziua de atunci, e un punct din biografia mea, unii il vor considera negru, eu il consider alb si onorabil", a mai spus Andon, pentru Antena 3.

In 2009, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Curtea de Apel Bucuresti, cu privire la incompatibilitatea parlamentarului care, cu toate ca era deputat, a aparat in calitate de avocat o persoana acuzata de coruptie.

Sergiu Andon a oferit asistenta juridica Marianei Draghici, fost director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), cercetata de procurorii DNA pentru o licitatie privind achizitionarea a 200 de ATV-uri la preturi supraevaluate.

ANI sustinea, in iunie 2009, ca, in urma verificarii declaratiilor de avere si de interese (completate la data de 14.12.2008 si inregistrate la data de 17.12.2008), a unei imputerniciri avocatiale si a actelor procedurale existente la dosarul cauzei penale, a stabilit ca Sergiu Andon, desi avea calitatea de deputat in Parlamentul Romanei, a acordat asistenta juridica intr-o cauza penala prevazuta de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare.

Totodata, ANI a stabilit, in iunie 2009, ca Andon nu a depus documente din care sa rezulte "rezilierea dosarului de asistenta juridica incheiat de Sergiu Andon in 2008 si nici delegarea sau preluarea cauzei de catre alt aparator".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Sergiu Andon incompatibil, #deputat incompatibil, #Sergiu Andon deputat incompatibil , #stiri Sergiu Andon