Sergiu Nicolaescu a murit: Mesajul transmis de Crin Antonescu

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 14:42
2852 citiri
Sergiu Nicolaescu a murit: Mesajul transmis de Crin Antonescu
Foto: Romania TV

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a transmis, vineri, un mesaj de condoleante apropiatilor lui Sergiu Nicolaescu, care a murit joi.

"La trista despartire de cel care a fost senatorul Sergiu Nicolaescu, imi exprim profundul regret pentru disparitia acestuia si doresc sa transmit sincere condoleante familiei sale", isi incepe Antonescu mesajul, potrivit unii comunicat de presa remis Ziare.com.

Antonescu a tinut sa precizeze cat de mult apreciaza activitatea de senator a lui Nicolaescu.

Segiu Nicolaescu a murit - Trupul sau, depus la Cercul Militar National

"In ultimii 23 de ani, pe parcursul celor cinci mandate de senator, Sergiu Nicolaescu a desfasurat, cu energie si devotament, o activitate prodigioasa, care a depasit cu mult profesia de baza care l-a consacrat, aceea de regizor de film, atat in Romania cat si dincolo de granitele tarii.

Creator de scoala in cinematografia romaneasca, remarcabil regizor, scenarist si actor, Sergiu Nicolaescu a dovedit din plin complexitatea personalitatii sale si in activitatea sa parlamentara, fiind pe rand presedinte al Comisiei pentru politica externa, al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, iar apoi al Comisiei de cultura, arta si mijloace de informare in masa a Senatului Romaniei", se mai arata in documentul citat.

Antonescu a adaugat ca Sergiu Nicolaescu a fost foarte activ in timpul dezbaterilor parlamentare si a initiat si promovat mai multe propuneri legislative.

Ce avere a lasat in urma Sergiu Nicolaescu

"Cele mai importante initiative ale acestuia fiind Legea Cinematografiei, adoptata de Parlamentul Romaniei si promulgata in 2002 si Legea privind recunostinta fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, adoptata si promulgata in anul 2004", a continuat Antonescu.

Presedintele Senatului a mentionat ca "actualii si fostii colegi senatori au primit cu durere si tristete vestea ca vocea distinsului parlamentar s-a stins pentru totdeauna".

Sergiu Nicolaescu a murit joi, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat. El era internat la Spitalul Elias, din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

A.G.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu mesaj Sergiu Nicolaescu murit, #Sergiu Nicolaescu murit, #Sergiu Nicolaescu a murit , #murit