Sergiu Nicolaescu va primi o stea pe Aleea Celebritatilor din Targu-Jiu

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 14:56
2222 citiri
Sergiu Nicolaescu va primi o stea pe Aleea Celebritatilor din Targu-Jiu

O stea in memoria lui Sergiu Nicolaescu va fi inaugurata pe Aleea Celebritatilor din Targu Jiu, orasul in care s-a nascut regretatul regizor si actor, alaturi de steaua marelui sculptor Constantin Brancusi.

Purtatorul de cuvant al primariei Targu-Jiu, Ramona Evulescu, a anuntat joi ca autoritatile au luat aceasta decizie si ca in perioada urmatoare lui Sergiu Nicolaescu ii va fi acordata post-mortem o stea pe Aleea Celebritatilor din municipiu.

"Reprezentantii Primariei Targu-Jiu si cei ai Consiliului Judetean Gorj au decis, in urma unor discutii, sa acorde o stea pe Aleea Celebritatilor regizorului si actorului Sergiu Nicolaescu, in semn de recunostinta pentru tot ceea ce acesta a realizat de-a lungul vietii", a declarat purtatorul de cuvant al primariei Targu-Jiu.

Sergiu Nicolaescu s-a nascut in 1930 in Municipiul Targu-Jiu. Regizor si actor, acesta a primit, in data de 6 decembrie 2012, titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Targu-Jiu, evenimentul precedand inaugurarea noului cinematograf din oras, care ii poarta numele.

La momentul respectiv, Nicolaescu s-a declarat impresionat de gestul autoritatilor din Targu-Jiu, declarand: "Trebuie sa marturisesc ca intr-adevar m-ati impresionat prin gestul dumneavoastra, prin tot ceea ce ati facut, e mare lucru. Ma pot mandri cu domniile voastre si nu va voi uita niciodata. Ceea ce am facut in viata in primul rand a insemnat munca.

Am facut peste 60 de filme, am 135 de milioane de spectatori in Romania, am peste un miliard de spectatori in lume si cu toate aceste lucruri dumneavoastra va puteti mandri, ca gorjeni si ca olteni, pentru ca intotdeauna am spus ca sunt nascut in Targu-Jiu cu mandrie si vreau sa inchei spunandu-va ca pentru mine filmul a insemnat ceea ce era mai important in viata, existenta mea. Din pacate, nu am familie, nu am stranepoti, nepoti, copii, dar am facut multe, multe filme, dintre care sunt o serie intreaga de filme istorice, romanesti si straine si mi-am facut datoria fata de romanii mei".

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineata la Spitalul Elias ca urmare a unor complicatii cardiace si pulmonare severe.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sergiu Nicolaescu stea Aleea Celebritatilor, #Sergiu Nicolaescu cetatean onoare Targu Jiu, #Sergiu Nicolaescu cinematograf Targu Jiu , #murit