Bustul lui Sergiu Nicolaescu nu seamana cu regizorul: Localnicii credeau ca e statuia vreunui cantaret

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 17:52
9644 citiri
Bustul lui Sergiu Nicolaescu nu seamana cu regizorul: Localnicii credeau ca e statuia vreunui cantaret

Un bust din bronz al lui Sergiu Nicolaescu a fost realizat si expus, vineri, la Targu Jiu, in apropierea cinematografului care poarta numele actorului si regizorului, multi localnici sustinand insa ca sculptura nu seamana cu artistul.

Bustul a fost realizat de catre sculptorul craiovean Rodion Gheorghita, acesta declarand, la inaugurarea operei sale, ca s-a folosit de fotografii din tineretea lui Sergiu Nicolaescu, fapt care ar explica diferentele de fizionomie.

"Toate pozele de care m-am folosit sunt un cumul de expresii ale dansului si am cautat sa-i redau postura de forta din perioada de maturitate, nu au legatura cu varsta inaintata a dumnealui", a explicat Rodion Gheorghita.

Testamentul spiritual al lui Sergiu Nicolaescu - cui a lasat filmele sale

Sotia regretatului regizor, Dana Nicolaescu, a fost prezenta la eveniment, dar a refuzat sa comenteze cu privire la aspectul bustului maestrului, ea fiind intrebata si despre faptul ca sora lui Sergiu Nicolaescu nu a fost invitata la Targu Jiu, desi aceasta declarase in presa ca dorea sa participe la inaugurarea bustului fratelui sau.

"Cu atat mai mult nu comentez", a mentionat Dana Nicolaescu.

Sotia lui Sergiu Nicolaescu a stat putin timp in preajma bustului lui Sergiu Nicolaescu, parasind repede zona.

Localnic: Noroc ca scrie pe el ca e Nicolaescu, ca altfel ca e vreun cantaret sau vreun poet

Mai multe persoane participante la dezvelirea bustului, in special localnici aflati in trecere, au declarat ca daca pe soclul operei nu ar scrie numele lui Sergiu Nicolaescu nu si-ar da seama ca este vorba despre marele regizor si actor.

"Norocul meu a fost ca scrie acolo pe placa, pentru ca altfel ma gandeam la vreun poet, vreun cantaret ceva. Nu aduce cu Sergiu decat asa, de departe. Bine ca au facut-o, dar bine era si daca semana cu cel careia ii este dedicata", a declarat unul dintre localnicii aflati in trecere pe langa bust in momentul inaugurarii.

Primarul municipiului Targu Jiu, Florin Carciumaru, a lipsit de la eveniment, municipalitatea fiind reprezentata de cei doi viceprimari ai orasului, precum si de consilieri locali.

Biserica s-a razgandit: Sergiu Nicolaescu ar putea fi inmormantat crestineste

Dezvelirea bustului a fost facuta la un an dupa ce Sergiu Nicolaescu a fost declarat cetatean de onoare al municipiului Targu Jiu, artistul fiind nascut si crescut aici in primii ani ai copilariei. Pe 6 noiembrie 2012, Sergiu Nicolaescu a participat si la inaugurarea singurului cinematograf din Targu Jiu, care a fost modernizat complet si care ii poarta numele.

Cinematograful a rulat vineri, in memoria lui Sergiu Nicolaescu, doar filme regizate de acesta, intrarea fiind libera, la fel cum s-a intamplat si in urma cu un an. Filme ale marelui artist vor mai fi difuzate gratuit pe 3 ianuarie, cand se va implini un an de zile de la trecerea in nefiinta a acestuia.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Bust Sergiu Nicolaescu Targu Jiu, #bust Nicolaescu regizor , #stiri Sergiu Nicolaescu