Sever Voinescu: Deputatii PSD ai PNL nu-si indeplinesc obligatiile de serviciu

Marti, 02 Martie 2010, ora 15:14
1274 citiri
Sever Voinescu: Deputatii PSD ai PNL nu-si indeplinesc obligatiile de serviciu
Foto: Antena3

Deputatul democrat-liberal Sever Voinescu i-a atacat marti, pe colegii de la PSD si PNL care au parasit sala in semn de protest fata de modificarile aduse de PD-L Statutului functionarului public, sustinand ca acestia sunt platiti de cetateni sa fie prezenti in sala.

"Deputatii sunt aici pe bani publici si conform regulamentului, care este o lege, ei sunt obligati sa fie aici. Constat ca o mare parte dintre colegii nostri, mai exact cei de la PNL si cei de la PSD nu isi indeplinesc obligatiile de serviciu", a spus Sever Voinescu.

PSD si PNL se aliaza impotriva modificarilor Statutului functionarilor publici

Dputatii liberali si social-democrati au parasit marti, sala de plen, acuzand PD-L d abuz si incalcare a Constitutiei.

Mai mult, PSD si PNL vor lucra impreuna, marti, pentru a contesta la Curtea Constitutionala modul in care PD-L a facut modificarile la legea ce reglementeaza Statutul functionarilor publici.

Si deputatul PSD Mircea Dusa a explicat principalele doua cauze ale boicotului din Parlament: incalcarea regulamentului si faptul ca in loc sa se incerce descentralizarea institutiilor statului, se politizeaza si mai mult.

Si luni atat social-democratii cat si liberalii s-au opus ferm fata de modificarile dorite de PD-L la Statutul functionarului public.

Orban: PD-L vrea sa impuna cu forta modificarile la Statutul functionarilor publici

Vicepresedintele Camerei, Ludovic Orban, a acuzat luni "tentativa PD-L de a impune cu forta" adoptarea legii de modificare a Statutului functionarilor publici si a cerut acceptarea solicitarii Comisiei de munca de a elabora un raport asupra proiectului, in comun cu Comisia de administratie.

Si presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca proiectul de modificare a Statutului functionarilor publici "este un abuz evident" al Guvernului Boc si ca presedintele Camerei, Roberta Anastase, a incercat "sa acopere ilegalitatea" acestui Executiv.

"Ne batem pentru legea privind functionarii publici, pentru ca este vorba de un abuz evident al Guvernului Boc (...) Guvernul tine in acest moment la toate functiile deconcentrate pentru propria clientela politica, in mod ilegal, si nu numeste functionari publici asa cum i-ar cere legea.

De altfel, doamna Anastase a incercat astazi sa acopere ilegalitatea Guvernului Boc printr-o alta ilegalitate, dar din fericire colegii mei au fost atenti si nu se va intampla lucrul acesta", a comentat Ponta.

Ponta: Proiectul de modificare a Statutului functionarilor publici, un abuz

Cu toate acestea, Legea functionarilor publici a fost adoptata, marti, in Camera Deputatilor cu 172 de voturi pentru niciun vot impotriva si nicio abtinere. Legea avea nevoie de minimum 167 de voturi. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Legea functionarilor publici, adoptata

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Sever Voinescu statut functionari, #PSD PNL statut functionari, #contestatie statut functionari modificari , #deputat