Sever Voinescu: Mi-as dori sa existe alternativa la Boc si Blaga

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 16:47
2355 citiri
Sever Voinescu: Mi-as dori sa existe alternativa la Boc si Blaga
Foto: Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu a marturisit ca nu este incantat de competitia dintre Emil Boc si Vasile Blaga pentru sefia partidului, dorindu-si sa existe si alternative la cei doi.

"Aceasta competitie nu-mi place din mai multe motive. Primul este ca nu am sentimentul ca solutia de relansare a partidului ne este in momentul asta la indemana. Mi-as fi dorit sa existe alternative la Boc si Blaga. Pe de alta parte, nu-mi place pentru ca simt ca partidul este pus intr-o situatie delicata, exista o greutate in a alege intre unul si altul. In al treilea rand, nu-mi place pentru ca exista un exces de personalizare", a declarat Voinescu intr-un interviu acordat Revistei 22.

Deputatul PD-L recunoaste ca cei doi au facut multe pentru partid si colegi, de aceea este greu de ales intre ei, dar critica faptul ca exista un "exces de personalizare".

"Pana la urma vor veni cu motiuni, le vom vedea programele, dar, in general, cand optezi pentru un om politic intr-o asemenea competitie, cam stii de la inceput liniile generale ale proiectului sau. Mie, unul, mi-e greu sa pot anticipa substanta proiectelor lor. Asa ca le astept. Si asteptarea asta nu-mi place. Mi-ar fi placut sa apara un candidat care sa-mi smulga sustinerea entuziasta inca de la aparitia zvonului ca va candida", a completat acesta.

Sever Voinescu crede ca exprimarea optiunii lui Traian Basescu pentru Emil Boc nu este o problema.

"Eu nu vad o problema in asta. In interiorul PD-L, vocea lui Traian Basescu este foarte puternica. Membrii PD-L asteapta parerile lui Traian Basescu si PD-L are nevoie de pozitiile lui Traian Basescu de cate ori se afla intr-un moment de rascruce", a mentionat acesta.

Intrebat daca va candida pentru o functie in partid, Sever Voinescu a spus ca isi doreste sa faca parte din Biroul Permanent National si ca nu ii este frica sa isi asume mai multe raspunderi in partid.

"O spun foarte clar: ma intereseaza o functie in BPN in conditiile in care exista un proiect politic care raspunde lucrurilor pe care le-am propus in document si lucrurilor in care eu cred, daca partidul merge in directia schitata in document. Deci, in niciun caz, in situatia in care tot ce am scris noi acolo se respinge sau, dimpotriva, pe propunerile noastre se adopta pana la urma solutii contrare a ceea ce noi am sugerat", a conchis acesta.

Macovei, Preda si Voinescu si-au lansat platforma - iata ce propun

Grupul reformistilor din PD-L anunta ca, in timp ce alti colegi cauta 35 de semnaturi pentru a-si sustine candidatura la apropiatele alegeri, ei ofera tuturor 35 de idei demne de a fi dezbatute si puse in aplicare.

"Poate ca este vremea semnaturilor, dar noi credem ca este vremea dezbaterilor. Cele 35 de idei sunt oferite dezbaterii PD-L, dar si publicului larg. Indiferent ca vom gasi sau nu un numar de colegi gata sa se reuneasca in jurul acestor idei pentru a depune o motiune, discutia ne va ajuta foarte mult. O dorim deschisa si argumentata, departe de invective si suspiciuni.

De fapt, vor avea de castigat de pe urma dezbaterii toti cei care spera ca putem progresa in Romania", se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com de grupul format din Monica Macovei, Cristian Preda si Sever Voinescu.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Sever Voinescu PDL, #alternativa Boc Blaga , #Emil Boc