PDL pregateste "cartea neagra" a guvernarii PSD si Legea Lustratiei

Luni, 27 Februarie 2012, ora 13:48
3711 citiri
PDL pregateste "cartea neagra" a guvernarii PSD si Legea Lustratiei
Foto: TVR Info

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca s-a decis redactarea unei "carti negre" a guvernarii PSD, dar si adoptarea Legii Lustratiei.

Voinescu a precizat ca democrat-liberalii isi doresc ca "romanii sa isi aminteasca" de toate neregulile din perioada in care fostul premier, alaturi de Victor Ponta in calitate de sef al Corpului de Control, a "instrainat" bunuri din proprietatea statului si de prejudiciul adus.

In context, democrat-liberalul a aratat ca "exista un adevar simplu, care nu poate fi acoperit de nicio manevra politica sau mediatica". "Si anume ca de la privatizarea Petrom incoace, preturile la carburant in Romania au crescut pentru ca, prin acea privatizare facuta de Adrian Nastase si sub controlul domnului Ponta, care - daca imi amintesc bine - era seful Corpului de Control, prin aceasta privatizare statul a renuntat la toate parghiile de control posibile asupra pretului carburantilor", a spus deputatul PDL.

In al doilea rand, Sever Voinescu a anuntat ca PDL a examinat situatia Legii Lustratiei, in baza propunerilor primite de la societatea civila, si a constatat ca aceasta a fost in mare parte invalidata de Curtea Constitutionala, dar acum se afla din nou in Parlament, pentru punerea in concordanta cu motivatia Curtii.

"Sa vedem ce putem repara la ea pentru a o pune de acord cu deciziile CCR si a o face operabila", a subliniat Sever Voinescu, precizand ca in 2-3 saptamani se va decide parcursul viitor al acestei legi.

Deputatul a incheiat precizand ca intreaga conducere PDL isi exprima indignarea fata de atitudinea pe care senatorul PSD Dan Sova a avut-o fata de colega sa, senatorul PDL Mihaela Popa, intr-o emisiune de televiziune.

"Credem ca domnia sa a fost obosit si si-a pierdut un pic cumpatul. Nu e firesc ca un senator sa ameninte in mod securistic un alt senator. Speram ca isi cere scuze", a conchis purtatorul de cuvant al PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#PDL cartea neagra PSD, #PDL legea lustratiei, #Dan Sova Mihaela Popa , #PDL