Sever Voinescu acuza nereguli in Ploiesti: PDL a cerut BEM renumararea voturilor

Marti, 12 Iunie 2012, ora 14:31
2452 citiri
Sever Voinescu acuza nereguli in Ploiesti: PDL a cerut BEM renumararea voturilor
Foto: TVR Info

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a acuzat, marti, ca in Ploiesti au avut loc multe nereguli in timpul procesului electoral si a anuntat ca PDL a cerut deja Biroului Electoral Municipal (BEM) renumararea voturilor.

"Multe nereguli au avut loc in cursul zilei de duminica, cand au avut loc alegerile pentru functia de primar in municipiul Ploiesti. S-au constatat foarte multe nereguli in gestionarea procesului de votare. Inteleg ca USL-ul, aflat acum la guvernare, si-a dorit foarte mult sa castige in Ploiesti si a folosit toate parghiile pe care le-a avut la indemna (...)

Sunt nereguli care pot rasturna situatia la Ploiesti. Practic, aceste nereguli confirma faptul ca primarul in functie era preferatul ploiestenilor. PDL a cerut ca voturile din Ploiesti sa se numere din nou tocmai pentru a avea in Ploiesti un primar pe placul ploiestenilor", a declarat Sever Voinescu.

Rezultate alegeri Ploiesti 2012

"Toate aceste elemente rastoarna rezultatele la Ploiesti. Prin urmare, PDL a solicitat Biroului Electoral Municipal sa dispuna renumararea tuturor voturilor in Ploiesti. De asemenea, PDL depunde astazi la Biroul Electoral Central o constatare de frauda la Ploiesti", a subliniat Voinescu.

Printre neregulile acuzate de liderul PDL se numara grave diferente intre numarul de buletine de vot primite si numarul celor introduse in urne si intre numarul alegatorilor care s-au prezentat la vot si numarul buletinelor numarate.

PDL a cerut renumararea voturilor deoarece s-ar fi descoperit nereguli in procesele verbale ale sectiilor de votare, la doua dintre acestea constatandu-se lipsa a cateva sute de buletine de vot, 700, respectiv 600 de buletine, iar la o alta sectie s-ar fi descoperit ca erau cu 2.000 de buletine de vot mai mult decat cele primite. De asemenea s-a constatat ca exista diferente intre voturile pe partide si cele valabil exprimate.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Si primarul Ploiestiului, democrat-liberalul Andrei Volosevici, a solicitat renumararea voturilor in conditiile in care, potrivit numaratorii paralele a partidelor, acesta a pierdut alegerile in favoarea candidatului USL, Iulian Badescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sever Voinescu renumarare voturi Ploiesti, #Sever Voinescu nereguli Ploiesti, #rezultate alegeri locale Ploiesti, #rezultate alegeri locale 2012 , #PDL