Sever Voinescu: Nu cred ca un premier economist ar fi o solutie

Luni, 17 Mai 2010, ora 16:14
1983 citiri
Sever Voinescu: Nu cred ca un premier economist ar fi o solutie

Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat, luni, ca nu crede ca un premier economist ar fi o solutie, fiind nevoie de un premier politic, care sa adune o majoritate parlamentara, precizand ca Emil Boc a facut acest lucru si il face in continuare.

Sever Voinescu a subliniat ca PD-L este constient ca in acest moment soarta sa electorala este in joc.

"Raspundem acestei provocari ca un partid matur, responsabil. Responsabilitatea grea a guvernarii este a noastra. Ceilalti au dat bir cu fugitii", a spus Voinescu, solicitat sa comenteze faptul ca in aceste zile se joaca soarta electorala a PD-L, avand in vedere ca in functie de deciziile guvernului cu privire la criza, PD-L ar putea sa supravietuieasca sau nu.

"Viitorul PD-L depinde in cea mai mare masura de felul in care vom trece peste aceasta perioada. Vad in partid multa determinare si asta imi da bune sperante", a mai spus Voinescu.

Intrebat daca Emil Boc nu poarta "o palarie prea mare", fiind depasit, in calitatea sa de premier, de situatia data, Voinescu a opinat ca provocarile actuale nu se reduc la o persoana sau la alta.

"Cred ca provocarile la care trebuie sa raspundem acum sunt cu adevarat istorice si nu se reduc la o persoana sau la alta", a spus el. De altfel, intrebat daca un premier finantist nu ar fi mai eficient in aceste momente economice dificile, Voinescu a aratat ca este nevoie de un prim-ministru care sa poata coaliza o majoritate in Parlament, iar Emil Boc are aceasta capacitate.

"Nu cred ca un premier economist ar fi o solutie in sine. Este nevoie de un premier capabil sa coalizeze o majoritate in Parlament. Emil Boc a facut acest lucru si il face in continuare. Solutiile economice, oricit de bune ar fi, trebuie sustinute politic. In aceasta perioada este crucial acest lucru", a spus pedelistul.

Deputatul PD-L a aratat ca i se pare o eroare ca actuala criza sa fie identificata cu vreun regim politic, vina fiind colectiva, subliniind in schimb ca, daca PD-L va reusi restructurarea cheltuieilor si relansarea economiei, va culege beneficiile electorale in 2012.

"Daca vom reusi restructurarea cheltuielor si relansarea economiei reale - ceea ce este posibil - vom culege beneficiile electorale in 2012", a spus el.

Voinescu considera ca PD-L sufera la capitolul comunicare publica, dar apreciaza ca aceasta situatie nu va mai dura mult.

"PD-L are capacitatea de a reveni in plan comunicational si o va face foarte foarte repede", a subliniat democrat-liberalul in cadrul unei discutii online cu cititorii Hotnews.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Sever Voinescu premier economist, #juca soarta electorala PDL , #PDL