Sever Voinescu: Opozitia se opune cresterii salariilor

Joi, 15 Martie 2012, ora 14:29
2335 citiri
Sever Voinescu: Opozitia se opune cresterii salariilor
Foto: B1 TV

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca Opozitia se opune cresterii salariilor, reactie pe care a catalogat-o drept "surprinzatoare".

"Reactia Opozitiei a fost surprinzatoare cel putin pentru mine. Ei, care ne-au criticat fervent pentru ca am taiat salariile bugetarilor cu 25%, la un moment dat, sunt primii care se opun cresterii salariilor, cand o putem face. De ce au o astfel de atitudine, nu stiu", a pus Voinescu, joi.

Totodata, el a precizat ca tot ceea ce spune PDL sau presedintele Traian Basescu este intampinat cu un "Nu" riguros din partea Opozitiei si ca aceasta este "politica USL".

Referitor la cresterea salariilor, purtatorul de cuvant al democrat liberalilor a tinut sa spuna ca "decizia va fi fundamentata pe principiul fundamental al sustenabilitatii".

"Nu vom face cum a facut Guvernul Tariceanu - nu vom mari salariile pentru ca in cateva luni Guvernul sa fie nevoit sa le reduca din nou", a explicat Sever Voinescu.

Totodata, el a mentionat ca decizia de marire a salariilor este bazata pe mai multe lucruri concrete.

"In 2011 am avut una dintre cele mai mari cresteri din Uniunea Europeana, cu peste un procent peste prognoza. Am redus numarul bugetarilor cu mai bine de 200.000 de persoane", a afirmat purtatorul de cuvant al PDL.

El a spus ca Romania a agreat impreuna cu partenerii internationali ca, pentru un buget balansat, cheltuielile cu personalul trebuie sa fie sub 7% din PIB si ca aceasta tinta a fost atinsa in 2011, cand cheltuielile cu personalul au ajuns la 6,94% din PIB.

Totodata, Voinescu a subliniat ca industria contribuie cu 26% la PIB-ul Romaniei, "o situatie nemaintalnita de cativa ani in Romania", fiind principalul contribuitor la PIB si depasind dupa cativa ani comertul. El mai crede ca aceste semne arata faptul ca masurile de insanatosire a economiei incep sa-si arate roadele.

Protestele - coloana sonora a PDL

Purtatorul de cuvant al PDL a mai declarat ca partidul sau va continua dezbaterile pe seama proiectului de modificare a Constitutiei si ca liderii Opozitiei "cred ca aduc mai multe voturi prin radicalizare".

El a mentionat ca este nevoie de un Parlament unicameral cu cel mult 300 de parlamentari si ca Opozitia, "practicand acest 'Nu' hotarat, se impiedica singura in propriul ei refuz.

Sever Voinescu a comentat si faptul ca, in timpul sustinerii conferintei de presa de la sediul PDL, de afara se auzeau vocile unor protetatari.

"Ceea ce se aude afara face parte din coloana sonora a vietii noastre, a politicienilor sau a PDL. Sunt proteste de natura financiara", a conchis democrat liberalul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Opozitia opune cresteri salariale, #Sever Voinescu cresteri salariale, #Sever Voinescu crestere economica Romania, #cresteri salariale Romania , #PDL