Sever Voinescu: PD-L are nevoie de o noua sigla si de un nume nou

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 10:24
4685 citiri
Sever Voinescu: PD-L are nevoie de o noua sigla si de un nume nou

Partidul Democrat Liberal (PD-L) are nevoie de cateva schimbari, cum ar fi o noua doctrina, o noua sigla si chiar un nume nou, afirma deputatul PD-L Sever Voinescu.

"Eu sunt unul dintre cei care militeaza pentru schimbarea siglei partidului, poate si a numelui partidului, pentru ca atat sigla cat si numele trebuie sa exprime mai exact identitatea politica a partidului", a declarat Sever Voinescu la Realitatea FM.

Deputatul a mai spus ca este convins ca presedintele Traian Basescu va sustine aceste schimbari.

"Traian Basescu este unul dintre cei care a vorbit si in partid si in afara partidului despre nevoia giornarii partidului nostru si sunt ferm convins ca viziunile reformiste sunt sprijinite si de domnia sa", a declarat Voinescu.

Deputatul democrat liberal a mai spus ca, in opinia sa, in acest moment in partid deciziile importante sunt luate intr-un cerc stramt.

"In acest moment, in PD-L deciziile se iau intr-un cerc stramt, ceea ce in mod evident nu mai este propriu pentru un partid care se apropie de cota de 40%, care are premier, care l-a sprijinit pe presedinte si a castigat alaturi de el alegerile prezidentiale.

PD-L de astazi nu mai este Partidul Democrat de acum 10-12 ani si evident ca lucrul asta trebuie sa se reflecte si in atitudinea partidului si in procedurile partidului si in felul in care se exprima", a mai declarat Voinescu.

El a tinut sa infirme zvonurile potrivit carora ar exista o lupta pentru intaietate intre fostii liberali si democratii mai vechi din partid.

Blaga: Schimbarea siglei si a numelui se vor face la Congres

Deciziile privind schimbarea siglei si a numelui partidului se vor lua la Congres, a declarat, luni, inainte de Biroul Permanent, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga.

"Schimbarile sunt absolut necesare si momentul la care va trebui sa luam aceasta va fi Congresul cand se va alege presedinele partidului. Nu se pot amana aceste decizii si au fost discutii in partid", a declarat Blaga.

Blaga a adaugat ca se asteapta punctele de vedere ale lui Cristian Preda si ale lui Sever Voinescu cu privire la reformarea partidului in Biroul Permanent si a spus ca discutiile trebuie sa aiba loc "in interiorul partidului".

In ceea ce priveste modificarile conditiilor de accedere la functii in partid, Blaga a declarat ca orice criterii trebuie sa tina cont de un lucru: "poti sa accezi la functii daca esti ales".

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Sever Voinescu PDL nume, #PDL nume sigla, #schimbare PDL , #PDL