Sever Voinescu: Suprapunerea partid-guvern transforma PD-L in partid-stat

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 14:45
8497 citiri
Sever Voinescu: Suprapunerea partid-guvern transforma PD-L in partid-stat
Foto: Innpolitics

Democrat-liberalul Sever Voinescu considera ca formatiunea din care face parte trebuie sa regandeasca raportul cu Guvernul, din cauza faptului ca e aproape de a se transforma intr-un partid-stat.

"Suprapunerea partid-guvern duce la transformarea PD-L in partidul-stat pe care l-am urat toti in perioada in care PSD era la putere. E un mare pericol si PD-L e aproape cazut in acest pericol(...) In Romania nu am fost suficient de intelepti pentru a gasi raportul dintre principalul partid aflat la putere si Guvern. Guvernul a abuzat partidul si partidul a abuzat Guvernul", a spus Voinescu miercuri pentru Ziare.com.

Deputatul PD-L ne-a declarat acestea in contextul in care nu s-a decis cu cine va vota la Conventia Nationala a PD-L, declarand ca e "abia la inceputul evaluarii" si ca nu stie nici macar daca seful Guvernului ar trebui sa ramana si sef al partidului.

"E posibil sa nu votez pe nimeni(...) Vreau ca relatia dintre Partidul Democrat-Liberal si Guvernul pe care Partidul Democrat-Liberal il conduce sa fie mai sanatoasa, mai clara si mai limpede pentru ambele parti".

Spaima unui Congres degeaba

In opinia lui Sever Voinescu, principalul pericol de la congresul partidului e sa nu existe o reformare reala, cu schimbare de oameni si mai ales cu o schimbare a managementului partidului.

"E nevoie de o schimbare mai masiva a oamenilor", a spus Voinescu atunci cand a fost intrebat daca problema e si din partea structurii. "Eu cred ca managementul general al partidului trebuie sa se schimbe, ca oameni, ca program, ca stil. Tot, tot. Daca discutam in probleme de oameni, facem degeaba, daca vin altii si fac la fel. Spaima mea e sa nu avem un Congres degeaba", a spus Voinescu pentru Ziare.com.

In opinia sa, reformarea PD-L trebuie sa mearga pe trei directii - o noua politica de resurse umane, ocuparea ferma a culoarului de dreapta si sa dea semnalul ca partidul intelege ceea ce-i reproseaza electoratul.

"Unu, ne trebuie o politica de resurse umane as spune noua, daca am fi avut una pana acum. Ne trebuie o politica in care sa primeze integritatea si competenta si nu recomandarea resurselor din partid. Doi, ocuparea din punct de vedere ideologic a aspectului de dreapta, care in momentul de fata e abandonat de PNL. PD-L trebuie sa ocupe ferm acest loc", a propus Voinescu.

"Trei, Guvernul sa dea un semnal foarte serios pentru societate, transmitandu-i ca PD-L intelege ce opinia publica ii reproseaza si stie cum sa se schimbe si stie cum sa-si rezolve problemele. E un mesaj extrem de important. Daca vom ramane inchisi in noi si vom propune doar solutii de rezolvare a micilor probleme interne si fara sa ne uitam la viitor, vom avea un congres degeaba", a spus inca o data Sever Voinescu.

Deputatul PD-L a mai declarat ca el isi va forma optiunea de vot la congres in functie de aceste directii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Sever Voinescu partid stat, #Voinescu PDL partid stat, #Voinescu congres PDL , #PDL
Comentarii
Poza mitiro
mitiro
rank 4
Acum cateva zile marele strateg i-a tras de urechi ca nu dau din gura pe la ziare si televiziuni
Poza conti
conti
rank 5
Eu cred ca managementul general al partidului trebuie sa se schimbe, ca oameni, ca program, ca stil. Tot, tot