Voinescu: Chiar daca acum pierde voturi, pe termen lung PD-L va castiga

Joi, 27 Mai 2010, ora 14:12
2048 citiri
Voinescu: Chiar daca acum pierde voturi, pe termen lung PD-L va castiga
Foto:Arhiva

Deputatul PD-L Sever Voinescu sustine ca desi pe termen scurt partidul sau pierde voturi din cauza masurilor dure adoptate, pe termen mediu si lung va castiga, mai ales dupa ce acestea vod da roade.

"Eu sunt absolut convins ca pe termen scurt, PD-L va pierde voturi. Pe de alta parte, sunt ferm convins ca in masura in care aceste masuri isi vor vadi efectul benefic pe termen mediu si pe termen lung, PD-L nu doar ca va recupera acele voturi, dar se va consolida ca probabil cel mai responsabil si solid partid din Romania. Evident, pe termen scurt, pierderea este de neoprit", a declarat Voinescu la RFI.

La fel de optimist se arata deputatul PD-L si in privinta unui eventual esec al motiunii de cenzura anuntate de PSD, considerand ca nu sunt semne ca printre colegii de la celelalte formatiuni politice aflate la guvernare ar exista potentiali "tradatori".

"Nu am nici un semnal care sa ma ingrijoreze in privinta pozitiei UDMR sau a UNPR sau a celorlalti parlamentari care sustin in acest moment Guvernul. Sigur ca sunt decizii foarte greu de luat si sigur ca pana la urma totul ramane la constiinta fiecarui parlamentar, fiecarui deputat, dar daca vorbim despre pozitii politice ale formatiunilor politice, ale grupurilor politice, atunci nu sunt ingrijorat din perspectiva asta", a declarat Sever Voinescu.

Deputatul mai afirma ca e o chestiune "de bun simt" sa intelegi ca mediul privat nu mai poate sustine sistemul public. "Cam toata lumea intelege ca e aberant sa traim intr-o lume in care foarte putini - cei din privat - sustin pe foarte multi, iar cei foarte multi au salarii mult mai mari decat cei foarte putini. Aici deja cred ca e o chestiune de bun simt", a mai spus Sever Voinescu.

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri scrisoarea de intentie catre FMI, care prevede, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Cum Executivul a anuntat ca isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului pe cele doua legi care vor pune in aplicare masurile de austeritate, PSD a anuntat deja ca va depune o motiune de cenzura, aceasta urmand a fi sustinuta si de PNL. 24 de voturi despart Guvernul Boc de o demitere, iar social-democratii cauta sprijin si in randul parlamentarilor puterii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Sever Voinescu PDL, #Voinescu masuri anticriza, #Voinescu motiune cenzura , #PDL