Voinescu, despre mariri: Nu ne aruncam intr-o nebunie

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 13:03
1067 citiri
Voinescu, despre mariri: Nu ne aruncam intr-o nebunie
Foto:Evenimentul Zilei

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca "e bucuria oricui" sa mareasca pensiile si salariile, dar ca nu e un lucru sigur ca acestea se vor face si ca o asemenea masura s-ar putea realiza doar daca datele economice sunt bune.

"La sfarsitul trimestrului I vom evalua datele economice si, numai daca aceasta marire nu perturba echilibrul bugetar obtinut cu atatea sacrificii de toata lumea, lucrul asta se va intampla. E o conditionalitate serioasa care tine de mersul economiei in primul trimestru.

Asta e abordarea rationala, asa trebuie facut. Toata lumea isi doreste asta, dar trebuie sa tinem cont de conditiile economice. Nu e vorba de "oricum, in orice conditii". Nu ne aruncam intr-o aventura, intr-o nebunie dupa ce ne-am sacrificat atat pentru a mentine un echilibru bugetar care face bine Romaniei. Vedem ce se intampla in Europa acum, ce se intampla economic si felul in care Romania e privita pe pietele financiare si cum sunt privite alte economii, mult mai performante, teoretic, decat cea roamaneasca. Noi am ajuns la un echilibru si nu avem voie sa ne hazardam.

Altfel, e bucuria oricui sa mareasca pensii si salarii, o vom face cu mare bucurie, numai sa nu perturbam echilibrul obtinut cu mare greutate", a declarat Vonescu pentru Ziare.com.

Mariri? Posibil, dar deloc sigur

Membrii coalitiei l-au mandatat pe prim-ministrul Emil Boc sa negocieze cu Fondul Monetar International (FMI) cresterea salariilor bugetarilor si a pensiilor, incepand din luna aprilie, a declarat prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde.

Salariile si pensiile ar putea creste: Guvernul, mandatat sa negocieze cu FMI

"Azi (luni - n.red.) membrii conducerii coalitiei l-au mandatat pe prim-ministru sa negocieze marirea, din aprilie, a salariilor si a pensiilor", a declarat Frunzaverde.

In schimb, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sulfina Barbu, a declarat, la Realitatea TV, ca majorarea modesta, de maximum 5 la suta, ar putea surveni daca vor exista resurse bugetare.

"In legea bugetului de stat se regaseste prevederea ca, daca vor fi resurse si vom avea crestere economica, vom avea o indexare. Nu pot sa confirm daca aceste resurse vor exista. In aprilie vom avea aceste date si vom putea spune daca exista aceasta indexare", a precizat Barbu.

Nu peste noapte

Premierul Emil Boc a vorbit, luni seara, despre varianta unei cresteri modeste a salariilor si pensiilor in luna aprilie, dar si despre ipoteza de a alege intre functia de sef al Guvernului si cea de lider al PDL.

"Nu exista cresteri de pensii si salarii peste noapte. Ce s-a facut in 2007-2008, cand s-au majorat salariile cand n-au avut sustinere economica, asta inseamna deficit structural. Nu ne intindem mai mult decat ne tine plapuma. Greseste cine spune ca de pe o zi pe alta se poate face o crestere de salarii si pensii", a declarat premierul Emil Boc, invitat la televiziunea publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Voinescu mariri pensii salarii, #Voinescu mariri nebunie, #mariri pensii salarii Guvern , #PDL