Voinescu: O Constitutie dupa Ponta, Antonescu sau Voiculescu ar fi un scenariu horror

Vineri, 22 Martie 2013, ora 13:51
3011 citiri
Voinescu: O Constitutie dupa Ponta, Antonescu sau Voiculescu ar fi un scenariu horror
Foto: Arhiva

Parlamentul s-ar situa in afara democratiei, daca nu ar tine cont de referendumul din 2009, in discutiile despre modificarea Constitutiei, spune democrat-liberalul Sever Voinescu. El observa pe de alta parte o anumita "moleseala" la PDL in privinta acestui subiect.

Sever Voinescu declara ca, "daca Parlamentul nu tine cont de ceea ce a stabilit poporul prin referendum, atunci evident ca se situeaza in afara democratiei si in afara contextului constitutional firesc".

"Eu sunt convins ca un proiect de Constitutie, care nu respecta deciziile luate de popor in 2009, prin referendumul de atunci, va fi respins acum la referendumul constitutional de data asta. N-am nici un fel de dubiu ca poporul nu va accepta o formula cu sase sute de parlamentari sau cat are in momentul asta Parlamentul si formula rezultata din aranjamentele astea politicianiste de astazi", a spus democrat-liberalul, pentru RFI Romania.

Acesta deplange pasivitatea PDL in privinta modificarii Constitutiei: "Totusi, asta este tema noastra, noi suntem primii care au vorbit despre modificarea Constitutiei si va amintesc ca vreme de-un an de zile USL-ul ne-a spus ca nu e cazul sa modificam Constitutia, acum ei vor s-o modifice".

"Noi n-avem, din pacate, o idee si un proiect foarte bine articulat in momentul asta, cu care sa intram in substanta discutiilor, in legatura cu modificarea Constitutiei. (...) Acum constat asa, o moleseala si sunt foarte trist din cauza asta, pentru ca vad cum PDL isi pierde vigoarea, pozitia, profilul", mai afirma fostul deputat PDL.

Sever Voinescu se teme ca viitoarea Constitutie va fi realizata "pentru persoane": "Simt ca ei (USL-n.red.) vor sa faca un nou aranjament constitutional exact in stilul celui din '91 si a celui din 2003, pentru persoane".

"Ei vor sa construiasca un aranjament constitutional in ideea ca Ponta ramane prim-ministru si Antonescu ajunge presedinte sau in fine, ce alte planuri au ei, ca Ponta ajunge presedinte si Dragnea prim-ministru, nu stiu, dar e limpede ca ei isi construiesc proiectul constitutional din nou pe ideea persoanelor pe care ei vor sa le mentina la putere. Or asta este devastator pentru sistemul constitutional si politic din Romania (...). Vom avea o Constitutie ajustata dupa Ponta sau dupa Antonescu, asta ca sa nu spun ca e posibil s-o avem dupa cum vrea Dan Voiculescu, ceea ce ne duce direct intr-un scenariu horror!", este de parere Voinescu.

Citeste mai multe despre Voinescu: O Constitutie ajustata dupa Ponta, Antonescu sau chiar Voiculescu ar fi un scenariu horror!, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sever Voinescu Constitutie ajustata Ponta, #Voinescu Constitutie modificata Antonescu, #Sever Voinescu modificare Constitutie , #PDL
Comentarii