Voinescu spune ca baronii PSD ar frauda primarele din PDL

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 19:12
2646 citiri
Voinescu spune ca baronii PSD ar frauda primarele din PDL

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, sustine organizarea de alegeri primare in interiorul partidelor, pentru desemnarea candidatilor, insa crede ca baronii PSD s-ar amesteca, cu scopul sa le fraudeze pe cele din interiorul PDL.

"PSD a avut acum cativa ani si au fost primii care au constatat ca e un esec. Pe de alta parte, trebuie facute. Eu sunt un sustinator al ideii de alegeri primare in partid. Acest sistem are sens in contextul unui sistem uninominal. Primarele din Romania ar trebui sa produca cei mai buni candidati. Dar mie mi-e teama sa nu devina si asta o treaba romaneasca. In momentul in care importam o institutie sau o procedura extrem de interesanta in democratiile avansate, prin adaptare, ea se perverteste, devine o treaba romaneasca, nu devine inutila, ci contra-utila.

Eu sunt convins ca in mintea unora din corifeii marelui partid din Romania (PSD, n.red), de genul Dragnea, Mazare, Oprisan si asa mai departe, le trece ideea ca atunci cand PDL ar organiza asemenea alegeri, sa-si trimita oamenii, care sa pretinda ca sunt simpatizanti PDL si sa voteze intr-o anumita directie. Aici e vorba de un pic de onestitate, daca adversarul tau organizeaza alegeri primare, e onest sa stai in banca ta si sa te uiti sa vezi ce se intampla acolo. La noi s-ar baga. Stilul de a face politica al baronilor locali e tocmai acela de a incerca sa controleze viata adversarului politic", a declarat Voinescu pentru Ziare.com.

Cum ar trebui sa fie desemnati candidatii partidelor la alegeri - Dezbatere Ziare.com

Vicepresedintele PDL crede ca tocmai asta e definitia baronului local - un om care are capacitatea de a influenta direct chestiunile interne ale taberei politice adverse.

"Baron local nu inseamna presedinte de Consiliu Judetean ales la al nu-stiu-catelea termen cu 80%. Nu inseamna nici macar un om care controleaza din punct de vedere financiar un judet intreg. Inseamna un lider local care are capacitatea de a influenta direct viata partidului caruia i se opune.

E evident ca oamenii astia vor incerca sa faca fel de fel de lucruri pentru a obtine un rezultat distorsionat, care sa le convina, in partea cealalta. Asta e parte din neantul valah, intram intr-o zona in care Dumnezeu stie ce iese. Totusi, daca partidele se organizeaza bine si lucrurile sunt organizate cu rigoare, alegerile primare sunt o actiune politica binevenita, iar pentru partidul meu, cu atat mai mult", a mai spus deputatul PDL.

Cristian Parvulescu: Alegerile primare imposibil de organizat acum in Romania

Paleologu vrea alegeri primare deschise pentru scrutinul local

Numirile in functii ale PDL - discutate

Vicepresedintele PDL a mai vorbit si despre Comisia de analiza a numirilor in functii publice a partidului, despre care spune ca si-a incheiat activitatea, urmand ca propunerile sa fie analizate in BPN.

"Stiu ca si-a incheiat treaba si, din cate stiu, au transmis propunerile catre presedintele partidului si trebuie sa le discutam in BPN foarte curand pentru ca in partea de audieri s-au incheiat", a afirmat Voinescu.

Vineri, unul din membrii acestei comisii, europarlamentarul Monica Macovei, a spus ca membrii comisiei au audiat zeci de secretari de stat si directii de agentii si ca le-au studiat CV-urile si declaratiile de avere si interese.

Macovei, despre deciziile comisiei de numiri in functii publice, ANI si UDMR

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri primare pdl, #baroni PSD alegeri primare PDL, #alegeri primare desemnare candidati , #PDL