Voinescu: USL va scadea, va scadea, va scadea

Joi, 12 Mai 2011, ora 11:38
3558 citiri
Voinescu: USL va scadea, va scadea, va scadea
Foto:Evenimentul Zilei

Deputatul PD-L Sever Voinescu crede ca Uniunea Social Liberala va scadea in sondaje continuu in perioada urmatoare, considerand ca reprezentantii acesteia sunt "scandalagii", iar stilul lor de a face politica nu le poate asigura o crestere consistenta.

"N-au nimic de spus, pentru ca sunt scandalagii, pentru ca singurul lucru pe care stiu sa-l faca e sa exhibe lupta impotriva lui Traian Basescu si chestia asta nu aduce punct consistente. Asta e un lucru pe care lumea il stie. Poti, cu pusee de ura, sa ridici o anumita preferinta electorala, dar pe durate scurte si fara sa-ti asiguri o crestere consistenta.

Atat timp cat nu vor sti decat sa practice un delir anti-Basescu, asta li se va intampla - vor scadea, vor scadea, vor scadea. Probabil se vor mira de ce, dar vor scadea," a declarat Voinescu pentru Ziare.com.

Deputatul e de parere ca, asa cum a spus vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur, PD-L ar putea ajunge la egalitate cu USL in sondaje in preajma alegerilor locale, dar acest lucru tine de performanta guvernamentala.

Flutur: PD-L si USL, la egalitate in preajma alegerilor locale.

"Trendul se va duce in continuare, va fi in continuare asa. Speram ca asa va fi, dar depinde de foarte multe lucruri. Depinde de guvernare si relansarea guvernarii, de felul in care PD-L va relationa cu societatea in perioada urmatoare".

"USL e sub o buna zodie distructiva, prin urmare nu mai au lucruri de facut, ei trebuie doar sa continue asa cum sunt acum si e in regula. Noi suntem cei care trebuie sa mai schimbam si mai ajustam unele lucruri. Lucrurile vor intra in normal si intr-un context bun pentru PD-L", a mai spus Voinescu.

Fostul jurnalist se indoieste de capacitatea liderilor USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, de a conduce asa cum ar trebui aceasta constructie politica si nu crede ca acestia sunt speriati de faptul ca sondajele arata USL la 53%, fata de 67% la inceputul anului.

"Nu cred ca sunt speriati, cred ca sunt foarte convinsi ca ce fac e bine. Sa faca asa in continuare. Mi se pare ca niciunul dintre ei si nici amandoi impreuna nu pot conduce o constructie politica serioasa si de viitor si oamenii simt asta. Cand ai un singur mesaj si il spui folosind cuvinte din ce in ce mai grele...sunt pe un drum gresit. Sa faca cum stiu ei sa faca si o sa fie bine pentru toata lumea", s-a aratat de parere Voinescu.

Basescu va conta la congres

Intrebat daca prezenta presedintelui Traian Basescu la Conventia Nationala a PD-L va conta, tinand cont de faptul ca acesta il sustine pe Emil Boc, Voinescu a subliniat ca aparitia sefului statului va fi foarte importanta.

"Dupa parerea mea, va avea un rol important. In general, prezenta lui Traian Basescu in PD-L e foarte asteptata", a spus Voinescu pentru Ziare.com.

Sever Voinescu il sustine pe Emil Boc la sefia partidului si a spus ca nu comenteaza sondajul care il crediteaza pe Vasile Blaga cu sustinerea a 44% dintre simpatizantii partidului.

"Nu comentez sondajul, eu, personal, sunt de alta parere decat 44%".

Vasile Blaga, dorit presedinte PD-L de votantii partidului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Voinescu scadere USL, #USL scadere sondaje, #Basescu prezenta congres PDL , #PDL
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
La cum se fac in RO sondaje, nu stiu incotro o ia trendul uslah si nici nu ma intereseaza, dar stiu ca maine iesim oficial din recesiune