Voinescu ii raspunde lui Basescu: Ma gandesc daca o sa imi dau demisia din PD-L

Miercuri, 11 August 2010, ora 16:34
4697 citiri
Voinescu ii raspunde lui Basescu: Ma gandesc daca o sa imi dau demisia din PD-L

Deputatul PD-L, Sever Voinescu, a spus miercuri ca nu comenteaza declaratia presedintelui Traian Basescu, si anume ca l-ar fi dat afara din PD-L daca era inca presedintele partidului, si ca se mai gandeste daca o sa isi dea demisia sau nu.

"Da, asa ar fi fost ("as fi fost dat afara din partid", n.red.). Dar nu comentez declaratia presedintelui. Sunt pe ganduri, ma gandesc. Declaratia e recenta si nu stiu daca e cazul sa imi dau demisia. Nu am sa ii transmit nimic presedintelui si nici nu o imi explic actiunile", a declarat Sever Voinescu la Realitatea Tv.

Fostul purtator de cuvant al lui Traian Basescu din perioada campaniei electorale a precizat ca acesta are dreptate cand spune ca implicarea sa in partid nu este atat de mare pe cum se vehiculeaza.

"Traian Basescu are dreptate cand spune ca daca ar fi condus in continuare partidul ar fi fost mai viguros si eficient. In ceea ce priveste prezenta mea in partid sau nu asta sigur este punctul de vedere al domniei sale si nu am ce sa comentez. Aici este vorba de acest principiu foarte important si anume: in orice partid dezbaterile de idei trebuie sa aiba loc in interiorul partidelor si poate mai putin in afara partidelor", a mai declarat acesta.

Tot in asentimentul sefului statului, Sever Voinescu a reiterat ideea ca este de acord ca orice venit trebuie impozitat, deoarece asa functioneaza orice societate.

"Daca impozitul e o lovitura atunci sigur putem gandi asa, dar din punctul meu de vedere nu este o lovitura ci o obligatie strans legata de conditia lui de cetatean. Cand vorbim de fiscalitate si obligatiile unui cetatean nu trebuie sa uitam ca aceasta obligatie nu are nimic de a face cu represiunea sau sistemul fanariot", a mai precizat Voinescu.

Traian Basescu: Romania ar da lovitura daca am impozita toate veniturile

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la postul public de radio, ca, daca el ar fi condus PD-L, in partid nu ar mai fi ramas niciun politician care nu respecta deciziile majoritatii, "indiferent ca s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru".

"Eu nu m-am implicat niciodata si va asigur ca daca m-as fi implicat PD-L ar fi fost mult mai precis in actiunea politica, iar declaratii si tolerarea atitudinilor ostile partidului ar fi fost inexistente. N-ar fi ramas in PDL niciun politician care nu respecta regula de aur a democratiei interne intr-un partid, adica discutam si, cand am decis, respectam toti ce am decis, cand a decis majoritate. Indiferent ca s-ar fi numit (Cristian - n.r.) Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost in partid daca eu conduceam partidul", a spus Basescu, la RRA.

Trebuie schimbat premierul

Sever Voinescu a subliniat ca isi mentine afirmatiile privind oportunitatea schimbarii premierului Emil Boc din fruntea Guvernului.

"Eu imi mentin toate declaratiile pe care le fac, pentru ca le fac cu onestitate. Sigur ca ma pot insela, dar eu spun ce cred si nu cred ca e vorba de o inclinare de balanta sau nu, cred ca pur si simplu presedintele a spus ca, daca ar fi fost in continuare lider, ar fi impus un alt tip de leadership, un alt curs si un alt profil acestui partid. Sunt convins ca mult mai bun", a mai spus democrat-liberalul.

El a refuzat sa nominalizeze o alternativa pentru functia de premier, aratand ca nu ii place sa faca politica "in stilul de a spune: "cutare e mai bun decat cutare".

De asemenea, intrebat daca seful Guvernului ar trebui sa poata fi si sef al PD-L, Voinescu a sustinut.

"Nu. Mi-e neclar. Ma gandesc la toate lucrurile astea si le voi spune in continuare in partid".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sever Voinescu Traian Basescu, #Voinescu demisie PDL , #Traian Basescu