Fonduri germane pentru un parc eolian

   

Cativa oameni de afaceri din Germania vor investi 50 milioane euro in constructia, la Orsova, pe o suprafata de 250 metri patrati, a unui parc eolian cu o capacitate 35 MW. Directorul firmei Toplet Energy SRL, Dinu Buliga, initiatorul proiectului, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca cele 25 de centrale eoliene vor fi amplasate la 4,5 kilometri de Orsova, la altitudinea de 380 metri, unde viteza vantului este de minimum 6,5 metri pe secunda.

'Este pentru prima oara in Romania cand se vor folosi centrale noi. Mai exista in unele zone parcuri eoliene, dar se utilizeaza echipamente second-hand. Investitia noastra a demarat deja' - a precizat Buliga.

Potrivit acestuia, parcul eolian de la Orsova, care va intra in exploatare la sfarsitul primului semestru al anului 2009, va aduce un profit lunar beneficiarilor de 250.000 euro, energia electrica fiind furnizata in sistemul energetic national. Lucrarile la primele doua centrale eoliene se vor finaliza pana la sfarsitul lunii decembrie 2008.
Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 10:10
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
S-a deschis Targul de Paste din centrul Severinului
Sarbatorile pascale se apropie si in centrul Severinului s-a deschis vineri dupa-amiaza Targul de ...
Presedintele Romaniei, Klaus Iohanis, a inmanat personal, echipei manageriale a Spitalului Municipal Orsova, ordinul ,,Meritul Sanitar,,
Invitata la Bucuresti, conducerea Spitalului Municipal Orsova, a avut o intalnire cu presedintele ...
Doi romani si un sarb cercetati pentru contrabanda cu tigari
Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti, sub ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor