Film despre viata si opera scriitorului Romulus Cojocaru

   

Un film documentar privind viata si opera scriitorului Romulus Cojocaru (1934-2007), realizat de redactia revistei Caligraf, al carei fondator este, a fost prezentat, joi, la Biblioteca I.G.Bibicescu din Drobeta Turnu Severin.

La eveniment au participat scriitori din Mehedinti, oameni de cultura, prietenii si familia celui care a lasat in urma sa peste 50 de titluri de carti de beletristrica, el numarandu-se printre membrii marcanti ai Uniunii Scriitorilor din Romania.

'Astazi, scriitorul Romulus Cojocaru ar fi implinit exact varsta de 75 ani. A fost si a ramas pentru noi unul dintre cei mai pitoresti truditori ai cuvantului, un mare poet. Locul lui va fi mereu atat in istoria literaturii romane cat si langa noi, etern', a declarat, pentru AGERPRES, directorul bibliotecii, scriitorul Victor Rusu.

Potrivit acestuia, filmul prezentat reda cu exactitate evolutia unui scriitor care 'a nemurit prin cuvant si legenda orasul castanilor de la Dunarea albastra'. Despre Romulus Cojocaru, de profesie invatator si avocat, au mai vorbit scriitorii Eugen Maicaneanu, Titu Dinut si Gheorghe Florescu, ultimul propunand ca portretul acestuia sa fie expus in Galeria personalitatilor mehedintene aflate in sala de lectura a Bibliotecii IG Bibicescu.
Vineri, 07 August 2009, ora 14:50
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
35 de mehedinteni cercetati penal pentru furt de energie electrica
Distributie Oltenia a organizat un numar de 5.015 actiuni pentru prevenirea si combaterea ...
Mirel Radoi la spitalul din Severin, alaturi de fratele lui, care s-a aruncat de la etajul 4
Mirel Radoi a ajuns la spitalul din Severin, si e alaturi de fratele lui, care s-a aruncat de la ...
Accident cu trei victime pe DN 56A
Trei persoane au ajuns la spital marti, dupa ce autoturismele in care se aflau s-au lovit pe DN 56A, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor