Inculpatii din dosarul Belina se pregatesc pentru testul cu detectorul de minciuni

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 22 Octombrie 2019, ora 15:51
6263 citiri
Inculpatii din dosarul Belina se pregatesc pentru testul cu detectorul de minciuni
Foto: Facebook/ Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Adrian Gadea, fost deputat PSD si fost presedinte al CJ Teleorman, urmeaza sa dea pe 5 noiembrie o declaratie de inculpat in Dosarul Belina. Adrian Gadea este acuzat de procurorii DNA in acest caz de abuz in serviciu si participatie improprie la abuz in serviciu.

Judecatorul Bogdan Alexandru Dari de la Tribunalul Bucuresti a audiat la termenul de marti trei martori, functionari in Ministerul Mediului si la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria.

Pentru ca audierile au fost rapide, au durat aproape 3 ore, in conditiile in care alte sedinte durau 5-6 ore, judecatorul l-a intrebat pe secretarul de stat: "Ce ziceti, domnule Gadea, dati declaratii astazi?"

Imbracat intr-un costum bleumarin, elegant, Gadea ascultase cuminte declaratiile anterioare pe ultimul rand al salii de judecata: "Nu azi, domnule presedinte."

In ajutorul lui a sarit avocatul, care a spus ca clientul sau ar vrea sa fie audiat la un termen in care nu sunt audiati si martorii, deoarece declaratia sa este mai lunga.

"Doar domnul Gadea o sa fie audiat, este importanta declaratia inculpatului," a stabilit magistratul Dari.

Gadea este cunoscut in mass-media ca fiind "urmasul" lui Liviu Dragnea la sefia CJ Teleorman.

Politicieni de top, audiati

Judecatorul a aratat ca la unul dintre termenele viitoare o sa fie audiati ca martori si fostul premier Victor Ponta si fostul ministru al Dezvoltarii, Vasile Dancu.

"Sa vedem daca-i audiem in acelasi timp cu martorii care lucrau la Secretariatul General al Guvernului," a spus judecatorul. El a reiterat ca termenele in acest proces sunt de 2 saptamani, iar in prima parte a lunii decembrie vor fi saptamanale: pe 3 si pe 10 decembrie.

Citeste si despre alti martori care vor fi audiati in acest caz - Cazul Belina: Instanta respinge solicitarea lui Sevil Shhaideh, care voia audierea lui Grebla, Nicolicea sau Varga

"Vreti testul cu poligraful?"

Inainte de a declara sedinta inchisa, magistratul i-a intrebat pe ceilalti inculpati daca sunt de acord sa faca un test cu poligraful, cu detectorul de minciuni, daca va dispune aceasta proba.

Avocatii lui Adrian Gadea si ai Ionelei Stoian, fost director in Ministerul Dezvoltarii, au precizat ca clientii lor vor sa se supuna acestui test.

Si fostul vicepremier Sevil Shhaideh, actual consilier al premierului Viorica Dancila, a aratat ca este de acord sa faca acest test, dar ca are probleme medicale.

"Sufera de diabet, ia medicamente. Testul ar putea fi neconcludent. Nu intru in detalii, o sa depun acte la dosar," a explicat avocata Flavia Teododosiu, care o reprezinta pe Shhaideh.

Alte doua inculpate din acest caz, Rodica Gusa si Mariana Gheorghiu, asistenti registratori la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, judecate pentru fals intelectual, au declarat la termenul din 20 septembrie ca sunt de acord cu testul poligraf, in cazul in care aceasta proba ar fi dispusa.

Citeste detalii despre acest caz - Au inceput audierile in Dosarul Belina: Shhaideh vrea ca judecatorul sa vada personal locul preferat de pescuit al lui Dragnea

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Adrian gadea Belina, #Sevil Belina, #audieri Belina, #Tribunal Belina , #DNA