PSD discuta azi situatia ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, suspecti de coruptie

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 06:53
3248 citiri
PSD discuta azi situatia ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, suspecti de coruptie
Foto: site Guvern (Arhiva)

Liderii PSD se reunesc, luni, in Biroul Permanent al partidului, pentru a discuta despre cazul vicepremierului si ministru al Dezvoltarii Sevil Shhaideh - pusa sub urmarire penala in dosarul "Insula Belina" - si al ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, in cazul careia DNA a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala.

Tot luni, ar urma sa ajunga la Parlament sesizarea procurorilor in cazul Rovanei Plumb.

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, spunea ca partidul "priveste cu ingrijorare" situatia, care va fi analizata in cadrul Biroului Permanent de luni.

Intrebat daca s-ar impune demisia celor doi ministri, Badalau a spus ca decizia este una politica si se va lua in cadrul Biroului Permanent. "Vom avea toate datele, deocamdata n-avem toate datele si in urma unei discutii, pentru ca suntem un partid democratic, vom lua decizia", a declarat Badalau, la RFI.

Liderul PSD a mai spus ca si vicepremierul Sevil Shhaideh, si ministrul Rovana Plumb sunt "niste oameni, niste ministri extrem de seriosi, cu putere de munca si care au facut extrem de multe lucruri bune".

El a mai spus ca "discutia" este pe doua acte administrative intocmite acum patru ani si s-a declarat convins ca Sevil Shhaideh si Rovana Plumb "au respectat procedurile corecte".

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca "dosarul Belina" este o "fictiune" si reprezinta un atac violent la adresa Guvernului si ca a primit informatii ca procurorii DNA ar urma sa ajunga si la fiul sau.

Intrebat daca vicepremierul Sevil Shhaideh ar trebui sa demisioneze dupa ce a fost pusa sub urmarire penala, Liviu Dragnea a spus ca situatia va fi discutata luni in Biroul Politic National al PSD. "Maine ne vom intalni in BPN si va fi prima care va vorbi. Vor vorbi si premierul, si ceilalti colegi... O sa spun maine", a adaugat liderul PSD.

Prima reactie a PSD dupa anuntul DNA a venit vineri, printr-un comunicat de presa semnat de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu.

El a acuzat ca demersul DNA pivind punerea sub urmarire penala a vicepremierului Sevil Shhaideh este indreptat impotriva lui Liviu Dragnea si a sustinut ca fostul sef al SRI George Maior, in prezent ambasador al Romania in SUA, "coordoneaza un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizand ultimele resurse pe care le mai are in sistem".

Vineri, DNA a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala a actualului vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale Publice Sevil Shhaideh, suspectata de abuz in serviciu, infractiune savarsita in perioada in care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, privind trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.

In acelasi dosar, DNA a cerut si sesizarea Camerei Deputatilorpentru formularea cererii de urmarire penala a actualului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, la data respectiva ministru al Mediului, care ar fi initiat Hotararea de Guvern premergatoare pentru trecerea insulei de pe Dunare din administrarea "Apelor Romane" in cea a Consiliului Judetean Teleorman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Sevil Shhaideh coruptie, #Rovana Plumb coruptie, #Sevil Shhaideh Rovana Plumb PSD , #DNA