Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sexul, mai periculos ca trasnetul?

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 07:59
4131 citiri
Sexul, mai periculos ca trasnetul?
Foto: dw-world.de

Avem temeri legate de te miri ce: avionul in care ne urcam se va prabusi, ne va lovi trasnetul sau ne va calca o masina pe trecerea de pietoni. Cert este ca aceste lucruri reprezinta temeri nejustificate. Exista situatii care sunt mult mai periculoase decat credem noi.

Sunt multi oamenii care dezvolta stari de anxietate si panica in momentul in care aud de zborul cu avionul. Se pare ca, totusi, acest tip de zbor nu este atat de periculos pe cat vrem noi sa credem. Anul trecut, in catastrofele aviatice au murit doar 766 de persoane.

Mult mai periculoase decat avioanele s-au dovedit a fi bicicletele. Numai in Germania, in 2009, si-au pierdut viata 462 de biciclisti, arata dw-world.

Sportul, normal. Sexul, pericol major

Sportul a cazut si el victima prejudecatilor societatii. Desi am auzit de atatea ori despre cazuri tragice in sport, cifrele vorbesc de la sine. In Germania, anual, la 100.000 de sportivi este raportat un deces.

Mult mai periculos decat sportul este sexul. In cazul schimbarilor dese de partener si a contactelor intime fara prezervativ, oamenii sunt amenintati de o serie de virusuri care provoaca boli grave precum: SIDA, gonoree, hepatita B, sifilis, herpes genital.

Riscul de deces in timpul unei furtuni este foarte mic. In Germania, de exemplu, nu sunt mai mult de 10 cazuri de oameni loviti de fulgere intr-un an. Mult mai periculoasa s-a dovedit a fi caldura soarelui. In vara anului 2003, 9.300 de germani au cazut victime valului de caldura sufocanta.

Insesizabil este si riscul de a fi ucisi. In Germania, cazurile de crima reprezinta doar 0,1 la suta din totalul infractiunilor. Acest procent corespundea anul trecut unui numar de 2.277 de victime. Mult mai periculos decat teava pustii sau lama cutitului s-a dovedit a fi alcoolul. El a fost cauza deceselor a peste 16.000 de nemti, anul trecut.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sport sex alcool, #accident avion panica, #biciclete sportivi , #aventura