Factori care iti afecteaza libidoul. Stiai de painea alba si de analgezice?

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 20:29
8333 citiri
Factori care iti afecteaza libidoul. Stiai de painea alba si de analgezice?
Foto: Daily Mail

Companiile farmaceutice au inceput sa scoata pe piata tot mai multe produse menite sa stimuleze libidoul. Si asta deoarece problemele in acest sens sunt in crestere. Spre exemplu, doua milioane de barbati britanici si aproape de doua ori mai multe femei se plang de un apetit sexual scazut.

Conform expertilor, exista numerosi factori care afecteaza dorinta sexuala, cum ar fi inaintarea in varsta. Daily Mail a intocmit insa o lista cu cativa dintre factorii mai putin cunoscuti, care pot sa duca la scaderea libidoului.

1. Painea alba

Daca consumi prea multa paine alba si alti carbohidrati rafinati, libidoul tau poate sa scada, deoarece acestia elibereaza zaharul in sange mai rapid decat cerealele integrale, determinand glicemia sa aiba oscilatii mai mari, ceea ce inseamna oscilatii si in energie.

In plus, prea mult zahar te poate ingrasa, crescand nivelul de estrogen din corp si micsorandu-l pe cel de testosteron, la barbati. Daca esti obez te simti mai putin atractiv si, de asemenea, fluxul de sange catre organele genitale este redus.

2. Medicamentele contra racelii si gripei

Este vorba in special de cele care contin difenhidramina sau pseudoefedrina, care, nu numai ca afecteaza dorinta sexuala, dar pot si provoca disfunctie erectila celor care sunt mai sensibili.

De asemenea, un studiu realizat la clinica Cleveland din Ohio a aratat ca antihistaminicele ar putea duce la probleme de ejaculare si reduce libidoul, atat la femei cat si la barbati.

3. Deficienta de fier

Un nivel scazut de fier in organism poate sa afecteze circulatia sangelui si astfel sa duca la reducerea energiei. Insa, o sursa buna de fier, usor de absorbit, este o friptura suculenta din carne rosie slaba (aceasta ajuta la eliberarea unor aminoacizi importanti pentru buna dispozitie).

De asemenea, carnea rosie este o buna sursa de vitamina B, care ajuta la transformarea carbohidratilor in energie, avand avantajul de a contine si zinc - esential pentru producerea de testosteron.

4. Pastilele pentru hipertensiune

Acestea pot uneori sa reduca libidoul si sa provoace disfunctie erectila si asta deoarece incetinesc riscul cardiac si viteza sangelui, astfel ca organele genitale nu mai sunt irigate suficient. Cele mai periculoase sunt diureticele si betablocantele, cum ar fi propranolol si atenolol. Din pacate insa, in acest caz nu prea poti face mare lucru pentru a remedia situatia.

5. Prea multa grasime in jurul taliei

O circumferinta mare a taliei face ca si concentratia proteinei SHBG (sex hormone binding globulin), care este produsa de ficat, sa fie mai mica. Aceasta este esentiala, deoarece se ataseaza de testosteron si il transporta in corp.

6. Scaderea rapida in greutate

Atunci cand o persoana slabeste prea repede se creeaza dezechilibre hormonale si poate fi afectata chiar si fertilitatea. Daca pierzi mai mult de 10% din greutatea corpului foarte repede, acesta intra in alerta, crezand ca il infometezi.

7. Unele analgezice

Medicamentele pentru durere pe baza de opiu, cum ar fi codeina sau morfina, pot suprima activitatea hipotalamusului - o zona a creierului implicata in controlarea nivelurilor de hormoni. In cazul in care se poate, treci pe analgezice pe baza de paracetamol si ibuprofen.

8. Diabetul

Aceasta boala nu numai ca afecteaza nervii, ceea ce inseamna ca persoanele in cauza sunt mai putin sensibile la atingere, dar aproximativ jumatate dintre barbatii care au diabet vor suferi la un moment dat de disfunctii erectile.

9. Pilulele contraceptive

Hormonii din acestea impiedica ovulatia si duc si la scaderea nivelului de testosteron.

10. Incercarile de a avea un copil

Multe dintre cuplurile care incearca sa conceapa un copil incep sa faca dragoste mecanic, partenerii simtindu-se presati. O solutie ar fi sa se concentreze doar asupra perioadelor de ovulatie.

11. Antidepresivele

Medicamentele precum Prozacul, Seroxatul si cele pe baza de sertalina cauzeaza o pierdere a libidoului si intarzierea orgasmului la majoritatea persoanelor care le iau. Uneori, acestea sunt prescrise chiar pacientilor care sufera de ejaculare prematura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#libido, #scadere libido, #apetit sexual, #factori care afecteaza libidoul, #dorinta sexuala scazuta , #dorinta