Cinci mituri despre homosexuali

Sambata, 15 Mai 2010, ora 12:11
7276 citiri
Cinci mituri despre homosexuali

Homosexualii au fost acuzati de-a lungul vremii ca nu pot creste copii sau nu pot dezvolta relatii stabile, cei mai multi sunt pedofili, iar comportamentul lor contrazice chiar si legile naturii, pe langa cele omenesti.

Oamenii de stiinta au studiat, de-a lungul anilor, toate aceste afirmatii, incercand sa descopere daca prejudecatile societatii fata de aceasta minoritate sexuala sunt sau nu intemeiate, scrie LiveScience.

Dezvaluirile unei lesbiene - interviu Ziare.com

Ajutati de tehnologia moderna, cercetatorii au demonstrat deja ca cele mai multe mituri despre homosexuali sunt doar simple povesti si nimic mai mult, ajungand la un rezultat dezarmant de simplu: oamenii pot fi diferiti.

Animalele sunt heterosexuale

In ciuda credintei ca singurul cuplu natural este cel format de un barbat si o femeie, lumea animalelor este plina de exemple ce vin sa contrazica acest mit sustinut de conservatori.

Pinguinii, delfinii, bizonii, lebedele, girafele si cimpanzeii sunt doar cateva exemple necuvantatoare ale atractiei naturale intre exemplare de acelasi sex.

Cercetatorii nu au reusit sa explice, in termeni evolutionisti, de ce unele animale aleg sa se imperecheze cu parteneri de acelasi sex, din moment ce nu vor reusi astfel sa asigure perpetuarea speciei, dictata in mod normal de puternicul lor instinct primar.

"Menage a trois" si homosexualitate intr-o colonie de albatrosi

Unele teorii atribuie homosexulitatea animalelor unei dorinte instinctive de a intari legaturile sociale, ori de a incuraja indivizii sa asigure impreuna supravietuirea puilor, incercand astfel sa treaca peste norma ce spune ca doar un mascul si o femela pot colabora, manati de instinctele sexuale.

Exista si biologi care reduc toate aceste teorii la una singura, mai indrazneata, dar mai plauzibila, ce spune ca nu suntem chiar atat de diferiti: animalele fac si sex de placere.

Relatiile homosexuale sunt sortite esecului

O alta prejudecata referitoare la relatiile intre persoane de acelasi sex este aceea ca un cuplu gay nu are sanse sa reziste la fel de mult ca un cuplu heterosexual.

Cercetatorii au descoperit, de-a lungul anilor, ca homosexualii isi doresc relatii puternice si stabile la fel de mult ca si heterosexualii, in ciuda dificultatilor create de prejudecatile sociale, stigmatizarii si lipsei unui cadru legal pentru oficializarea acestor relatii.

Doua lesbiene britanice au devenit parinti cu acte in regula

O echipa condusa de profesorul John Gottman, de la Universitatea din Washington, a urmarit evolutia unor cupluri homosexuale pe o perioada de 12 ani, pentru a afla ca aproximativ 20% dintre acestea s-au despartit de-a lungul anilor.

Extrapoland rezultatele proiectului la o perioada de 40 de ani, rezulta ca rata despartirilor in cuplurile homosexuale este chiar mai mica decat rata divorturilor, calculata pentru aceeasi perioada de timp.

Mai mult, acelasi studiu arata ca perechile formate din persoane de acelasi sex tind sa-si rezolve problemele mai bine decat partenerii heterosexuali.

Cei mai multi pedofili sunt homosexuali

Un alt mit nascut din prejudecatile societatii este acela cum ca majoritatea pedofililor sunt homosexuali.

Cercetatorii au verificat aceasta ipoteza, iar datele lor arata ca pedofilii pot proveni la fel de bine atat din randul homosexualilor, cat si din cel al heterosexualilor.

Papa Benedict, scufundat in scandalul de pedofilie

In cadrul unui experiment canadian, din 1989, oamenii de stiinta le-au aratat subiectilor homosexuali si heterosexuali fotografii cu copii, dupa care au evaluat gradul de excitare sexuala a acestora, descoperind ca nu exista, practic, nicio diferenta.

Mai mult, o ancheta americana din 1994, ce studia 269 de cazuri ale unor copii abuzati sexual, a aratat ca 82% dintre victime au fost molestate de partenerul heterosexual al unei rude apropiate, iar numai in doua cazuri agresorul era homosexual.

Homosexualii nu pot fi niste buni parinti

Opozantii casatoriilor intre persoane de acelasi sex si dreptului homosexualilor de a adopta copii sustin ca un copil are nevoie de un tata si de o mama pentru deveni un adult sanatos.

Cercetatorii sustin insa ca un cuplu homosexual se poate descurca la fel de bine cu cresterea unui copil.

Cuplurile de lesbiene, parinti mai buni decat heterosexualii

Un studiu in care au fost implicati 90 de adolescenti, jumatate traind cu parinti de sex opus si jumatate crescuti de cupluri homosexuale, arata ca toti subiectii aveau, in medie, aceeasi situatie scolara.

Mai mult, copiii au aceleasi sanse sa devina delincventi, indiferent daca au fost crescuti de doi tati sau doua mame, ori de parinti heterosexuali, potrivit unei alte analize sociologice.

Homosexualitatea este o optiune personala

Desi numeroase voci sustin ca homosexualitatea este o alegere, ori o boala ce poate fi vindecata, tot mai multe dovezi stiintifice arata ca atractia fata de persoanele de acelasi sex tine de mostenirea genetica si are cauze biologice, cel putin in parte.

Pentru a stabili rolul jucat de gene in cazul homosexualitatii, cercetatorii au comparat mai multe perechi de gemeni identici, descoperind ca acestia tind sa aiba aceeasi orientare sexuala, fiind ambii heterosexuali, ori ambii homosexuali, spre deosebire de gemenii diferiti, care au in comun mai putine gene.

Biserica Ortodoxa Rusa: Homosexualitatea este o optiune personala

Alte studii au aratat ca orientarea sexuala a unei persoane poate fi influentata de actiunea hormonilor din pantecul mamei, iar alte diferente genetice dintre homosexuali si heterosexuali, cum ar fi diferentele la nivelul urechii interne, contribuie la intarirea acestei idei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mituri homosexuali, #homosexuali gene, #homosexualitate explicatii biologice , #mituri
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
"Pinguinii, delfinii, bizonii, lebedele, girafele si cimpanzeii sunt doar cateva exemple necuvantatoare ale atractiei naturale intre exemplare de acelasi sex."