Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier

Luni, 29 Iunie 2015, ora 14:09
15024 citiri
Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
Foto: Facebook/Mark Haskell Smith

Multi nu se simt confortabil sa umble fara haine in public, insa exista unii pentru care acesta este un stil de viata. Scriitorul american Mark Haskell Smith si-a tinut nervii in frau si a trait un an printre nudisti.

Foarte repede si-a insusit cateva reguli de eticheta, fara de care nu poti rezista intr-o astfel de comunitate. "Daca esti la aeroport, nu poti face glume cu bombe. Cand esti cu nudistii, nu faci niciodata glume despre sani. Si Doamne fereste sa ai o erectie - probabil vei fi rugat sa pleci!", explica Haskell Smith, conform BBC.

Pe parcursul unui an, americanul a calatorit in mai multe statiuni de nudisti din lume, prima oprire fiind Desert Sun Resort in Palm Springs, California: "Eram ingrozit. Eram acolo, jenat si nervos, in camera mea de hotel, dandu-ma cu crema cu ecran solar, strat dupa strat, pana cand, cand am iesit afara, eram un far de lumina reflectorizant".

Odata ajuns la piscina, nu intelegea de ce lumea il privea si isi acoperea fata, razand. "Ma simteam insultat. Ma gandeam: 'Hei, oameni buni, sunt cu 20 de ani mai tanar decat voi'". Ulterior, si-a dat seama ca lotiunea, asezata in strat gros, ii amuza pe cei din jur.

Au urmat alte statiuni din Europa, cea mai populara fiind Cap d'Agde, din Franta. Aici, ca in mai toate partile, paparazzii sunt tinuti la distanta, la fel si trecatorii curiosi, "lumea nudistilor" fiind in spatele unui gard. "Gasesti aici orice te astepti sa gasesti intr-un oras", explica scriitorul. "Doar ca toata lumea e in pielea goala", completeaza el.

"Exista chiar si o spalatorie chimica - Nu stiu ce curata insa", remarca el cu umor.

"Sa mergi la cumparaturi sau sa-ti mananci cornul si sa-ti bei cafeaua dimineata, gol, e asa de ciudat ca e chiar amuzant", povesteste el. "Indata ce ai intrat si in magazin sa-ti cumperi vin in pielea goala si ai vorbit depre trandafirii locali tot gol, totul devine normal", continua el.

Au urmat Alpii austrieci, timp de o saptamana, si alte 19 statiuni pentru nudisti din Europa. Toate destinatiile s-au dovedit "surprinzator de placute", mai spune scriitorul. "Aerul este chiar curat si muncesti din greu, pentru ca urci, insa nu transpiri, asa ca e confortabil - pielea este acest minunat termostat pentru organism", relateaza el experienta urcusului Alpilor.

"S-au intors din drum. S-au rugat pentru noi"

Daca atunci cand intalneau calatori imbracati cei mai multi radeau si faceau poze, s-a intamplat sa intalneasca si un grup de credinciosi. Liderul grupului a dat ordin de "stanga-mprejur". "Nu mi-a venit sa cred. Mai tarziu, cand am facut un picnic langa un lac, i-am vazut din nou si s-au rugat pentru noi", mai povesteste americanul.

Desi, treptat, a devenit din ce in ce mai relaxat printre nudisti, Haskell Smith afirma ca fiecare noua destinatie "in pielea goala" i-a dat emotii. "Aceste temeri sunt doar in capul nostru. Nudistilor nu le pasa. Oamenii pe care ii vedem de obicei goi sunt cel mai adesea actori si modele, la TV sau in reclame, asa ca am fost spalati pe creier sa credem ca asa trebuie sa arate un om gol", explica el.

Cu copilul la nudisti? Pericole si complexe

"Nudistii arata ca fiecare dintre noi; sunt de parere ca a-ti accepta propriul trup si pe al altora e chiar sanatos. Societatea noastra are nevoie de multe tipuri de toleranta si cred ca acesta este un bun punct de pornire", explica el.

Cat despre membrii acestor grupuri, acestia sunt de la medici la pompieri, functionari sau profesori universitari.

Primul pas spre nudism il fac cei care descopera cat de bine e sa inoti gol, spune el. Apoi vei vrea sa faci gratar gol sau sa mergi in drumetii fara haine. Si nu, nudistii nu sunt doar oameni trecuti de o anumita varsta, ci vine puternic din urma o generatie de nudisti tineri, explica americanul.

Acesta si-a convins chiar si sotia sa-l insoteasca intr-o astfel de expeditie in Caraibe, impreuna cu 2.000 de persoane. In general, nudistii merg in perechi.

Mark Haskell Smith impartaseste si cateva sfaturi pentru cei care vor sa guste dintr-o astfel de experienta:

- Prosopul e cel mai folositor pentru un nudist - e practic si igienic;

- Niciodata nu te holba, e nepoliticos;

- Privirile lacome si comportamentele ce implica sexualitate nu-si au locul, ducand la expulzarea dintr-un astfel de grup;

- Camerele foto nu sunt binevenite decat daca se cere acordul in prealabil;

- Deloc intamplator, multi nudisti nu-si fac cunoscut numele intreg, ci doar pe cel mic.

Concluzia dupa un an de umblat in pielea goala? "Nudismul clar nu tine de sex. Totusi, asta nu inseamna ca oamenii nu se privesc", explica nudistul de ocazie, mentionand ca unele scene pot deveni de-a dreptul amuzante.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#nudism eticheta, #nudisti regluli eticheta, #Mark Haskell Smith nudism, #statiuni nudisti reguli , #nudism