Aspermia psihogenica, boala barbatilor superpotenti

Sambata, 24 August 2013, ora 18:14
15087 citiri
Aspermia psihogenica, boala barbatilor superpotenti

Considerata de multi o binecuvantare a vietii sexuale, aspermia psihogenica devine o afectiune sexuala dramatica pentru foarte multe cupluri.

Aspermia psihogenica este o forma de frigiditate masculina ce presupune o erectie prelungita, dar care nu este finalizata niciodata sau care se termina foarte rar cu ejacularea si, totdata, cu un orgasm pentru barbat.

Asadar, aspermia psihogenica presupune absenta eliberarii de sperma la finalul actului sexual si nu trebuie sa fie confundata cu azoospermia, boala ce presupune lipsa sepermatozoizilor din lichidul seminal si care poate fi depistata cu ajutorul unei spermografii, ne lamureste Wise Geek.

Impotenta sau superpotenta?

Desi este deghizata in superpotenta, performanta sexuala a barbatului fiind una de exceptie, faptul ca acesta nu reuseste sa atinga punctul culminant al actului sexual devine, cu timpul, frustrant pentru el si pentru partenera sa.

Astfel, la inceput femeile pot fi incantate de prestatia din dormitor a unui barbat care sufera de aceasta afectiune, de noptile nesfarsite de amor. Totusi, istoria a dovedit ca amantii celebri care sufereau de aceasta boala ajungeau sa fie parasiti pentru ca isi duceau ibovnicele la epuizare.

Pe langa stresul de a trebui sa faca fata unor partide prelungite de amor, femeile pot ajunge sa se invinovateasca pentru faptul ca nu reusesc sa isi satisfaca partenerul nici dupa interminabilele nopti pasionale pe care i le ofera.

Cu amorul la psiholog

Din fericire, in zilele noastre exista posibilitatea identificarii cauzelor acestei manifestari si gasirii unor solutii pentru ele cu ajutorul specialistilor, cum ar fi psihologii specializati in terapie de cuplu sau in probleme sexuale (sexolog - n.red.).

Asadar, frustrarea generata de neputinta finalizarii unui act sexual isi poate gasi rezolvarea in cabinetul psihoterapeutului. Acesta poate constata ca insatisfactia sexuala este cauzata de experientele neplacute din trecut.

O problema emotionala precum ranchiuna fata de o partenera care l-a parasit sau care a fost infidela il poate face pe un barbat sa nutreasca inconstient nevoia de razbunare si sa o proiecteze in actuala partenera.

Daca aspermia nu este psihogenica, adica nu este generata de factori ce tin de psihic, ci de factori organici, fizici, cum ar fi obstructia canalelor ejaculatorii sau ejacularea retrograda (sperma refuleaza si ajunge in vezica urinara - n.red.), cel mai bine ar fi sa consulti un medic urolog, care poate recomanda fie un tratament medicamentos, fie unul chirurgical.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#aspermia psihogenica, #frigiditate masculina, #lipsa ejacularii masculine, #lipsa orgasmului barbati, #disfunctii sexuale , #orgasm