Ziare.com

Ce este acela un orgasm cerebral si cum il poti obtine

de Arina Ciocildau
Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 18:25

   

Ce este acela un orgasm cerebral si cum il poti obtine
Orgasmul in creier, cunoscut si sub numele stiintific de Raspuns Senzorial Meridian Autonom, a ajuns in atentia cercetatorilor care vor sa inteleaga mai bine acest fenomen.

In ciuda poreclei sale de orgasm, aceasta stimulare a fost descrisa de cei mai multi subiecti drept o stare de entuziasm si exaltare mai mult decat una de ordin strict sexual, scrie Medical Daily.

O soapta, o atingere, o melodie, un sunet, poate chiar o emisiune sau o anume activitate zilnica poate aduce acest orgasm cerebral care a fost descris drept o stare de liniste si confort, pe varful unui sentiment euforic.

"Am fost pentru prima oara constient de aceasta stare pe vremea cand eram copil. Profesoara mea de istorie avea un anume fel de a vorbi. Rostea consoanele intr-un fel aparte, vocea sa era linistitoare. De multe ori, aceasta stare ma facea sa plec cu gandul departe. In consecinta, nu am reusit sa invat prea multa istorie", a povestit scriitorul Nicholas Tufnell, intr-un articol despre Raspunsul Senzorial Meridian Autonom, din Huffington Post.

Institutul pentru studierea Raspunsului Senzorial Meridian Autonom, fondat de cercetatoarea Jennifer Allen, se ocupa cu explorarea starilor senzoriale.

Una dintre teoriile care incearca sa explice orgasmul cerebral este ca acest raspuns al creierului la diferiti stimulti este, de fapt, o reminiscenta a ritualelor de socializare a primatelor. Se pare ca acesti stimuli sunt diferiti pentru fiecare in parte intrucat isi au originea in experintele particulare ale fiecarui om. De aceea, unii ar prefera, de exemplu, o atingere usoara a pielii, in timp ce altii ar prefera o anume melodie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4092 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Numai Antonescu, (limita poate chiar si Ponta) pot spune ce este un

orgasm. Dar poate nu chiar cerebral...
Un orgasm normal, uslamist, tovarasi! Muncitoresc!

 

Vezi de treaba MosGerila, ca pentru asa ceva,

ai nevoie de multa inteligentza si creativitate, iar la personajele expuse in comentariul matale, cerebralul lor a evoluat atita cit biologii numesc "Principiul Handicapului"


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor