Cum a evoluat sexualitatea feminina - muzeul vibratoarelor (Galerie foto)

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 21:11
7548 citiri
Cum a evoluat sexualitatea feminina - muzeul vibratoarelor (Galerie foto)

In San Francisco s-a deschis recent un muzeu care promite sa revolutioneze "iesirile culturale" ale americanilor. Si asta pentru ca acesta are ca tema centrala vibratorul.

E drept ca sunt atacate si teme mai vaste, precum sexualitatea (mai ales cea feminina) de-a lungul timpului si sanatatea, relateaza Huffington Post.

Muzeul vibratoarelor vechi a fost inaugurat in 12 aprilie si cuprinde exponate datand chiar si din anii '1800. Cele mai noi sunt de acum circa 40 de ani.

Un tur al muzeului, unde se poate intra gratuit, pune in evidenta rolul vibratorului in societate si felul cum s-a schimbat atitudinea noastra vizavi de sex si placerea femeilor. O parte dintre vibratoare, insa, nu a fost creata pentru placerea feminina, ci pentru cea a ambelor sex, fiind destinate masajului, tot pe baza de vibratii.

In plus, se poate vedea clar cum a evoluat societatea, dar si tehnologia, de-a lungul timpului.

In trecut, terapia cu vibratorul era prescrisa si in cazul isteriei, la femei. Insa unii medici erau de parere ca masajul si vibratiile erau benefice si in caz de tuberculoza, imbunatatind si circulatia sangelui.

Asa arata un vibrator in perioada 1880 - 1920, acesta promitand imbunatatirea circulatiei sangelui. Insa vibratia sa este foarte puternica, iar zgomotul infernal, ca de racheta. Primele vibratoare nu erau doar aducatoare de orgasm, ci promiteau rezolvarea multor probleme de sanatate.

In perioada 1904 - 1907 se puteau gasi, atat in SUA, cat si in Europa, mai multe modele de vibratoare mecanice, care puteau fi folosite si in casele fara electricitate. Cel putin un model a fost facut si in Japonia.

In 1906 aparuse deja un alt tip de vibrator, cu un design neobisnuit, din cauza rezervorului pentru aer, care nu a ramas insa pe piata prea mult timp, fiind gonit de vibratoarele ce foloseau electricitate.

Un model de vibrator lansat la 1928 era ambalat intr-o cutie opulenta, pe care erau desenate un aisberg, pui de ursi polari si o femeie invesmantata in camasa de noapte, tinand in mana instrumentul aducator de placere. Pe ambalaj, instructiunile erau scrise in engleza, franceza si spaniola.

Piata produselor de slabit era "vibranta" in anii '30 - '40. Desi arata ciudat, comparativ cu produsele inca folosite in prezent, Redusaway avea locul sau pe piata.

In tarile dezvoltate, bunicile foloseau un astfel de instrument la bucatarie, pentru a intinde coca. Instrumentul, despre care exista banuiala ca a ajuns si in dormitor, are, pe langa vibratii, si o functie de reglare a temperaturii.

In anii '50, in mare voga era un instrument care promitea sa sculpteze silueta, gratie unui cauciuc vibrator.

Cu un design gandit in premiera in anii '30, acest instrument de masaj se gasea in pravaliile barbierilor si frizerilor din Suedia, fiind folosit mai ales pentru masarea scalpului.

Catre sfarsitul anilor '60, inceputul anilor '70, Hitachi Magic Wand a inceput sa fie din ce in ce mai cunoscut, bucurandu-se de un real succes pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vibratoare vechi, #vibratoare antice, #muzeu vibratoare San Francisco, #modele vechi vibratoare, #aparate masaj vechi , #orgasm