Organele sexuale barbatesti - concluzii ingrijoratoare ale oamenilor de stiinta

Sambata, 03 Martie 2012, ora 08:42
9662 citiri
Organele sexuale barbatesti - concluzii ingrijoratoare ale oamenilor de stiinta
foto: 20 minutes

Cercetatorii studiaza orice, fara crutare, fara menajamente si fara jena. Cu acest principiu in brate, profesorul dr Carlo Foresta de la Spitalul Universitar din Padova, Italia, si-a propus ca tema de cercetare evolutia penisului uman de-a lungul anilor.

Dupa cum informeaza portalul 20minutes, in perioada cuprinsa intre anii 1948 si 2012, media de lungime a organului despre care vorbim a scazut de la 9,7 cm la 8,9 cm, respectiv s-a scurtat cu 8 mm, ceea ce n-ar fi chiar mult, daca n-ar exista pericolul sa scada in continuare si mai dramatic, in urmatoarele decenii.

Concluziile au fost deduse in urma masuratorilor antropometrice facute pe indivizi standard, in varsta de 19 ani, de-a lungul unei perioade de 64 ani si comparate periodic.

Studii asemanatoare, efectuate tot prin relevee antropometrice, au constatat ca, in aceeasi perioada, s-au dezvoltat corespunzator sanii femeilor. Cauzele se pare ca sunt de aceeasi natura si ele provin din unele dezechilibre endocrine, determinate de modificari ale mediului si modului de viata.

Profesorul Carlo Foresta a explicat pentru presa ca "proportiile corpului uman sunt determinate de sistemul endocrin si, in particular, de hormonii produsi in gonade (testosteron la barbati), respectiv in testicule.

In ce priveste cauzele care modifica structura acestor hormoni, ipoteza cea mai plauzibila priveste modificarea conditiilor de mediu, de alimentatie si de mod de viata, pe care le acceptam, poate neavand incontro".

Un alt factor care determina scurtarea accentuata a organului sexual este obezitatea. Ea inhiba producerea de hormoni in adolescenta. In limbaj comun, lungimea penisului este invers proprotionala cu greutatea, sau mai bine zis, cu excesul de greutate.

Cum insa orice neajuns are undeva si un avantaj, profesorul Foresta a constatat in studiile sale ca tot ce actioneaza negativ asupra lungimii organului sexual actioneaza pozitiv asupra lungimii membrelor.

Noua generatie, subdimensionata in domeniul delicat al sexului, are, in general, un surplus de lungime la maini si la picioare.

Profesorul a si precizat ca 36% dintre barbatii cercetati prezinta brate mai lungi ca in trecut, iar 47,7% au nu numai picioarele mai lungi, dar si o talpa mai mare, care determina, la pantof, un numar superior.

Fireste, concluzia nu-i consoleaza nici pe barbati, nici pe femei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#penis reducere cercetatori, #sani crestere cercetatori, #cercetari organe sexuale barbatesti , #sani