Ce nu stiai despre sarut (I)

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 21:56
9208 citiri
Ce nu stiai despre sarut (I)
Foto: instructables.com

Lucrurile frumoase ascund istorii nestiute. Multe dintre lucrurile care urmeaza nu sunt cunoscute. Va prezentam cateva informatii despre sarut.

1. Cuvantul "sarut" ("kiss") vine din engleza veche ("cyssan"), care, probabil, reprezinta sunetul pe care un sarut il produce. Informatiile sunt oferite de randomhistory.com.

2. O femeie din China si-a pierdut partial auzul dupa ce iubitul ei a sarutat-o pe ureche si i-a provocat leziuni ale timpanului.

3. Stiinta care studiaza sarutul se numeste filematologie.

3. Buzele sunt de 100 de ori mai sensibile decat varfurile degetelor.

4. Aproximativ doua treimi dintre persoanele care se saruta isi inclina capul in partea dreapta. Oamenii de stiinta sustin ca acest obicei este prezent la oameni inca de cand sunt in pantecele mamei.

5. Cel mai lung sarut din lume apartine unui cuplu din Londra. In iulie 2005, ei s-au sarutat timp de 31 de ore, 30 de minute si 30 de secunde.

6. Cel mai important muschi in timpul sarutului este "orbicularis oris", cunoscut si drept muschiul sarutului. Acest muschi permite buzelor sa se increteasca.

7. Sarutul frantuzesc solicita toti cei 34 de muschi faciali. Un sarut simplu solicita doar doi muschi.

8. In Antichitate se credea ca sarutul uneste sufletele a doi oameni.

9. Prima mentionare scrisa a sarutului este facuta in cele patru Texte Vedice Sanscrite datand din anul 1500 inainte de Hristos).

10. Romanii au creat trei categorii de sarut: "Osculum" - sarutul pe obraz, "Basium", sarutul pe buze si "Savolium" - un sarut profund.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
#sarut femei barbati, #sarut frantuzesc buze, #muschiul sarutului, #orbicularis oris , #sarut