10 beneficii ale sexului

Sambata, 13 Septembrie 2008, ora 16:27
16704 citiri
10 beneficii ale sexului

Sexul poate aduce si alte beneficii in afara de... placere. Chiar daca este ultimul lucru la care va ganditi dupa o partida furtunoasa de sex, trebuie insa sa stiti ca acesta stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la mentinerea greutatii.

Ce alte beneficii mai are sexul?

1. Sexul reduce stresul

Persoanele care au o activitate sexuala normala si regulata fac fata mult mai usor situatiilor stresante. Acest lucru se intampla pentru ca sexul mentine constanta tensiunea arteriala si reduce presiunea.

Acestora le este mult mai usor sa vorbeasca in public si sa coordoneze grupuri sau subalterni fara sa se enerveze atat de repede.

2. Sexul creste imunitatea

Sanatatea sexuala este corelata cu sanatatea fizica. A face sex o data sau de doua ori pe saptamana face ca numarul de anticorpi si imunitatea sa creasca. Astfel esti protejat mai mult de infectii sau raceli.

2. Sexul arde caloriile

In 30 de minute de sex ardeti 85 de calorii. Poate ca nu pare mult, insa in 21 de ore de sex, pierdeti 3.570 de calorii, adica un kilogram. Sexul se poate alatura astfel exercitiilor fizice pe care le faceti la sala.

4. Sexul imbunatateste sistemul cardiovascular

Unele persoanele mai varstnice isi fac griji ca efortul sustinut in timpul actului sexual ar putea sa le dauneze sanatatii, dar nu este asa.

Specialistii au demonstrat ca frecventa actelor sexuale nu are nicio legatura cu problemele inimii. Persoanele care fac sex de cel putin 2 ori pe saptamana isi reduc riscul unui atac de cord cu o treime, in comparatie cu cei care fac sex mai rar de o data pe luna.

5. Sexul creste stima de sine

Unul dintre motive pentru care trebuie aa faci sex este stimularea respectului de sine. Cei care stiu deja sa se pretuiasca fac sex pentru a se simti chiar si mai bine.

6. Sexul imbunatateste viata intima

Dupa sex si orgasm creste nivelul de hormoni de oxitocina, sau asa-numitul hormon al dragostei, care la randul sau stimuleaza increderea in propriile forte.

Cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh si University of North Carolina au evaluat 59 de femei inainte si dupa contactul sexual cu sotii lor si au demonstrat ca dupa ce s-au despartit s-au imbratisat.

7. Sexul reduce durerea

Daca acuzati dureri de cap, artrita sau sindrom premenstrual puteti inlocui o pastila cu o partida de sex cu partenerul.

8. Sexul reduce riscul de cancer la prostata

Ejacularea frecventa, mai ales la barbatii peste 20 de ani, poate reduce riscul de cancer de prostata.

Barbatii care au cinci sau mai multe ejaculari saptamanal au redus riscul de a face cancer de prostata cu o treime.

9. Sexul intareste muschii pelvieni

Pentru femei, cateva exercitii pentru muschii pelvieni, cunsoscute sub denumirea de Kegels, in timpul partidelor de sex, ofera o serie de beneficii, precum o placere mai intensa, prin tonifierea zonei.

10. Sexul ajuta la un somn mai bun

Oxitocina eliberata in timpul orgasmului imbunatateste somnul. Un somn suficient aduce o multime de beneficii, precum mentinerea unei presiunii optime a sangelui si o greutate normala.

Sexul provoaca somn, de aceea poti adauga pe lista inca un motiv pentru a intelege de ce partenerul rezista 1 minut dupa care incepe sa sforaie.

N.B.

Liber la sex în satul olimpic. Măsura luată în privința paturilor sportivilor la JO de la Paris
Liber la sex în satul olimpic. Măsura luată în privința paturilor sportivilor la JO de la Paris
Capitala Franței va găzdui peste 9.000 de sportivi în vară, pe perioada Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura între 26 iulie și 11 august. Interdicția de intimitate a sportivilor a...
Alimentul minune care te ajută să slăbești fără efort până la 3 kilograme pe lună
Alimentul minune care te ajută să slăbești fără efort până la 3 kilograme pe lună
Te lupți de ceva vreme și nu reușești să slăbești? Kilogramele în plus apar cu ușurință, însă este foarte dificil să scapi de ele. Din fericire noile cercetări în domeniu arată...
#sex, #beneficii, #placere, #somn, #stima, #slabit , #sexy