10 sfaturi ca sa-ti energizezi viata sexuala

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 12:30
20947 citiri
10 sfaturi ca sa-ti energizezi viata sexuala

Este greu sa pastrezi o viata sexuala proaspata si incitanta ani de zile, uneori chiar decenii. Aceasta este o chestiune care framanta multe cupluri, mai ales in conditiile in care recesiunea economica si incertitudinea locurilor de munca sporesc stresul cotidian.

Expertii cotidianului britanic The Sun au intocmit o lista cu zece sfaturi care pot conferi energie noua vietii sexuale de cuplu.

1. Fa o prioritate din viata ta sexuala.

Cele mai multe cupluri sustin ca sexul este sau ar trebui sa fie cea mai importanta parte a relatiei de cuplu, insa in cele din urma, la sfarsitul unei zile de munca, dedica doar 20 de minute acestei activitati.

Atunci cand faci din viata ta sexuala o prioritate, ai grija sa ai suficient timp pentru ca tu si partenera ta sa va puteti bucura de sex, oricat de obositi ati fi.

2. Daca va certati cu pivire la frecventa cu care faceti sex, negociati un compromis.

Unii simt ca sunt presati sa faca sex, asa ca vor din ce in ce mai putin sa aiba activitate sexuala, altii simt ca trebuie sa ceara ca sa primeasca, asa ca isi doresc din ce in ce mai mult.

Dati cartile pe fata si negociati un compromis. Daca un barbat vrea sex de patru ori pe saptamana iar partenera sa o data, intelegeti-va sa faceti sex de doua ori pe saptamana.

3. Separa sexul de restul.

Nici o relatie nu e prefecta si fara conflicte. Femeile inb general tind sa simta ca nu pot face sex cu partenerul daca acesta le-a enervat in legatura cu ceva.

Desi nu e bine sa ignori conflictele, nu lasa micile enervari sa stea in calea vietii tale sexuale.

4. Fa o calatorie.

Cel putin o data pe an, programeaza o iesire din oras cu partenerul tau si petreceti-va impreuna, singuri, timpul, intr-un loc comod si placut. Nu e cazuls a va simtiti presati sa va petreceti tot timpul in pat.

Este la fel de important pentru calitatea vietii voastre sexuale sa petreceti ceva timp impartasindu-va sentimentele, sperantele si temerile.

5. Dati-va intalnire.

Inainte sa fiti un cuplu, va dadeati intalnire, mergeati la un restaurant intim, vorbeati ore in sir si orele treceau fara sa va dati seama?

Cel mai bine stabiliti cu partenerul o zi in care sa iesiti inoras ca pe vremuri, sa beti un pahar de vin si sa intrati in atmosfera serilor de odinioara.

6. Profitati de intamplarile neprevazute.

Daca spre exemplu, dintr-un motiv oarecare, va treziti amandoi muncind de acasa, folositi acest interval pentru a va improspata ritualul sexual.

Este incitant sa faci dragoste in timpul zilei daca obligatiile familiale sau de munca va forteaza sa faceti sex doar noaptea.

7. Invatati sa faceti masaj.

Un masaj bine facut este unul dintre cele mai minunate cadouri. Ofera placere si relaxare si celui care il primeste si celui care il ofera.

8. Variati locul.

Daca intimitatea este o problema atunci cand luati initiativa sa faceti sex si in alta parte decat in pat, puteti sa va indreptati spre bancheta din spate a masinii sau spre un loc in natura, ascuns privirilor curioase.

9. Faceti baie sau dus impreuna.

Nu, nu neaparat ca sa faceti sex in baie -desi si asta poate fi placut.

Pur si simplu imbaiati-va impreuna. Va apropie, mai ales daca va obisnuiti in acest timp sa povestiti ce vi s-a intamplat in ziua respectiva.

10. Dati la o parte lucrurile care nu va plac.

Uneori, sotul sau sotia poate dezvolta obiceiuri sau trasaturi care nu-l fac pe celalat sa-si doreasca sa faca sex: parul ciufulit si nespalat, purtarea prin casa a unor tricouri decolorate si gaurite, respiratia urat mirositoare etc.

In astfel de situatii, este mai bine sa fii cinstit. Spune pe fata ce anume te impiedica sa vrei sa faci sex cu partenerul/partenera si gasiti impreuna o modalitate de a indrepta problema.

Iarina Dumitrescu

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#sfaturi pentru cupluri, #viata sexuala activa , #sexy