Cat de verde este viata ta sexuala?

Autor: Ana Ilie
Joi, 26 Martie 2009, ora 18:22
4573 citiri
Cat de verde este viata ta sexuala?

Avantajele unei vieti "verzi" sunt evidente - daca vrei ca urmasii tai sa traiasca intr-o lume mai curata si mai sanatoasa.

Insa nu se pot aplica principiile ecologiste chiar in toate aspectele vietii - cu siguranta nimeni nu se gandeste ca si viata sexuala poate fi "verde".

Cu toate acestea, publicatia San Francisco Gate sustine ca poti avea o viata sexuala incitanta, sanatoasa si "verde" in acelasi timp.

Trebuie doar sa tii cont ce activitati sunt mai distructive pentru planeta si sa faci decizii informate si din acest punct de vedere.

De departe cea mai poluanta activitate legata de sex este "inmultirea". Suprapopularea forteaza utilizarea la maximum a resurselor planetei. Si cu toate ca bebelusii sunt dragalasi si bucalati, produc, de-a lungul vietii, tone de deseuri mai mult sau mai putin poluante.

Daca vrei sa te comporti "ecologist", folosesti asadar protectie.

Cea mai putin poluanta forma de protectie este steriletul, insa daca aceasta varianta nu este agreata de parteneri, alternativa este prezervativul.

Pilulele anticonceptionale nu sunt chiar atat de inofensive pentru mediu, intrucat isi pun amprenta asupra organismului femeii si sunt ambalate excesiv in plastic si hartie.

O alta chestiune sexuala periculoasa o constituie ftalatii(sare sau ester al acidului ftalic - se regasesc in materii plastice si sunt folositi in cosmetica drept agenti fixatori pentru a creste capacitatea de penetrare in piele a produsului sau pentru a impiedica vopseaua sa crape).

Daca folosesti jucarii sexuale in dormitor, incearca sa le cumperi doar pe acelea facute din silicon (sau, in functie de preferinte, sticla sau metal).

Evita orice miroase a cauciuc, intrucat sunt sanse mari sa contina ftalati, periculosi pentru organismul uman mai ales atunci cand vin in contact cu zonele clade si umede.

Daca jucariile sexuale vibreaza, trebuie sa te gandesti serios cat de ecologica este sursa de energie. Daca folosesti baterii, opteaza penru cele reincarcabile.

Daca nu poti face asta, asigura-te macar ca reciclezi la centrele specializate bateriile atunci cand s-au epuizat.

In fine, cand te-ai saturat de jucariile tale, du-le si pe ele la un centru specializat de reciclare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sfaturi pentru cupluri, #viata sexuala verde , #sexy