Cum sa-ti recapeti pofta de sex?

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 19:06
21943 citiri
Cum sa-ti recapeti pofta de sex?

Cand el nu mai vrea sau nu mai poate, ne dam de ceasul mortii sa aflam ce s-a intamplat si cum sa rezolvam problema. Ce se intampla insa cand ea nu se mai simte in largul ei in dormitor?

Pentru barbati, e destul de simplu: creierul trece pe "stand-by" si alta parte a corpului preia controlul. Pentru femei, procesul este insa mai complex. In orice caz, un libido scazut nu este un obstacol de netrecut, arata Women's Health.com.

De cele mai multe ori, pofta de sex a unei femei dispare in conditii de anxietate si stres. Daca nu poti sa te gandesti decat la cat de mult ai azi de lucru, la ce gatesti maine sau la certurile cu familia, e cam greu sa te bagi in pat si sa te ridici din el zambind.

Acorda-ti timp in primul rand: gandeste-te care este cauza stresului, ce te face sa te simti nesigura si elimina acele probleme.Nu uita ca nu esti singura ca trece prin asa ceva: Conform revistei Archives of Internal Medicine, una din trei femei a avut un libido scazut in ultima luna (asta inseamna aproximativ 40 de milioane de femei).

Studiile au aratat ca o femeie care se masturbeaza regulat nu are libidoul scazut. Daca problema apare in momentul in care este implicat si un barbat, atunci cauza ar putea fi o teama de intimitate rezultata din relatii mai vechi. Nu uita ca nu toti barbatii sunt la fel: doar pentru ca fostul se gandea numai la nevoile lui nu inseamna ca si actualul va face la fel.

Libidoul poate avea de suferit si daca o femeie este extrem de preocupata de felul cum arata. Ganduri ca "sunt prea grasa", "sper sa nu-mi vada celulita", "nu ma asez in pozitia asta fiindca nu ma avantajeaza" nu-si au locul in dormitor. Respira adanc de trei ori si gandeste-te numai la lucrurile care iti plac cel mai mult: cat de catifelata e pielea lui, cat de fierbinte te saruta si te imbratiseaza.

Si lipsa de timp poate constitui un obstacol: nimanui nu-i place sa "programeze" partidele de amor, insa in situatii de criza e necesar. Pentru multe femei, o partida inseamna ca isi vor dori inca una, si inca una, si inca una...

Stabileste deci doua-trei zile ale saptamanii pentru activitatea sexuala si tine-te de program. Dupa ceva timp, vei bifa una din zilele respective in calendar spunandu-ti "Astazi am fost fericita".

Iarina Dumitrescu

Liber la sex în satul olimpic. Măsura luată în privința paturilor sportivilor la JO de la Paris
Liber la sex în satul olimpic. Măsura luată în privința paturilor sportivilor la JO de la Paris
Capitala Franței va găzdui peste 9.000 de sportivi în vară, pe perioada Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura între 26 iulie și 11 august. Interdicția de intimitate a sportivilor a...
"Fiul meu abuzează femei din punct de vedere mental şi fizic!" Afirmație șocantă despre un fotbalist de top
"Fiul meu abuzează femei din punct de vedere mental şi fizic!" Afirmație șocantă despre un fotbalist de top
În 2022, o anchetă a presei germane s-a concentrat asupra sinuciderii modelului Kasia Lenhardt, fosta parteneră a fundaşului Jérôme Boateng, care ar fi fost violent cu ea. Vineri, Der Spiegel...
#sex, #pofta, #recapata, #Femei, #cuplu , #sexy