De ce merg barbatii la prostituate?

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 16:31
17821 citiri
De ce merg barbatii la prostituate?

Dame de companie, dame de lux, femei de strada, prostituate: poti sa le spui cum vrei. E cea mai veche meserie din lume si nu pare sa dea semne ca va disparea curand.

Mai multi barbati decat recunosc au solicitat la un moment dat serviciile unei prostituate. Ai putea sa spui ca un astfel de comportament e rezultatul culturii Si ce ar putea soca unele femei de buna-credinta este profilul unui astfel de barbat.

Cine solicita de fapt aceste femei?

E simplu: poate fi un bancher, director de firma, un invatator, un administrator, un functionar. Poate fi vecinul tau de bloc pe care l-ai sarutat ieri si pe care te gandesti sa i-l prezinti mamei. Este vorba despre barbati care au posibilitatea financiara de a apela la astfel de servicii, destul de costisitoare chiar si atunci cand nu devin un obicei.

Daca majoritatea femeilor simt repulsie numai cand se gandesc la actul de a plati o partida de sex, unii barbati ar putea sa spuna ca este vorba doar despre un schimb economic. In unele state prostitutia este legala si activitatea se desfasoara in cadru organizat. In Romania, pentru prostitutie se da de cele mai multe ori o amenda care ramane neplatita. Exista cazuri de prostituate care au adunat sute de amenzi.

Ce ii determina insa pe unii barbati sa renunte la moralitate (si uneori si la reputatie) pentru o partida rapida?

Potrivit psihologilor, sexul, ca si drogurile si alte dependente, sunt modalitati de a te elibera de stres. Prost alese, desigur, si periculoase pentru sanatate. Insa pentru barbati, care au tendinta sa nu comunice si sa nu ceara ajutor atunci cand sunt pusi intr-o situatie dificila, sa soliciti serviciile unei prostituate nu pare a fi, pe moment, o idee foarte proasta.

Indiferent care sunt motivele pentru care barbatii apeleaza la serviciile unei prostituate - o casnicie nefericita, probleme financiare, stresul de la locul de munca - este de la sine inteles ca se supun unor riscuri majore.

Potrivit psihoterapeutului Michael Bader, majoritatea barbatilor pe care i-a studiat gaseau ca prostituatele sunt atractive prin faptul ca sunt extrem de docile: sunt dedicate complet satisfactiei si fericirii lui, arata Alternet.org.

De cele mai multe ori, barbatii se simt apasati de o preconceptie conform careia sunt obligati sa joace un rol de protector pentru femei, sa le implineasca nevoile materiale si spirituale. De aceea, o intalnire cu o dama de companie este extrem de placuta.

El nu trebuie sa se preocupe si de satisfactia ei, sa o faca fericita sau sa se ingrijeasca de nevoile ei emotionale. Poate sa ia fara sa dea nimic inapoi, sa fie complet egoist.

Nu conteaza ca partida este "regizata" si scenariul nu se schimba aproape niciodata. Nu conteaza ca ea este de fapt o actrita: pentru ei, iluzia autenticitatii e destul.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#de ce, #barbatii, #merg, #prostituate , #sexy