Ejacularea precoce determinata si de gene

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 22:30
4672 citiri
Ejacularea precoce determinata si de gene

Ejacularea precoce ar putea fi explicata prin existenta unei gene a barbatului care controleaza hormonul fericirii, serotonina. Ea este responsabila pentru controlul duratei ejacularii.

Un studiu al unor oameni de stiinta olandezi a aratat ca ejacularea precoce ar putea avea si o componenta genetica, informeaza BBC.

Demersul medicului Marcel Waldinger a implicat 89 de barbati care s-au confruntat cu aceasta problema inca de la primul cobtact sexual.

Timp de o luna partenerele lor au trebuit sa masoare timpul in care acestia termina o partida de sex. Rezultatele au fost comparate cu cele ale barbatilor care nu s-au confruntat cu aceasta problema niciodata.

Barbatii care sufereau de ejaculare precoce au inregistrat un nivel slab al serotoninei, acolo unde aceasta controleaza durata in care partida sexuala se termina pentru un barbat.

Medicii au explicat acest nivel prin slaba comunicare la nivelul transferului nervos al hormonului. "Studiul nostru contrazice perceptia generala a existentei unei cauze psihologice pentru persoanele care sufera de ejaculare precoce", a spus Waldinger.

Daca studiul medicilor se confirma, atunci ejacularea precoce ar putea fi tratata. Sexologul Paula Hall a spus ca barbatii pot testa cauzele acestei probleme. "Daca ejacularea precoce se produce doar cu partenerul, atunci ea este doar o problema psihologica", a spus Hall.

Barbatii care au aceasta afectiune au reflexe foarte bune. "Acesti barbati au reflexe imediate. Ei ar putea fi foarte buni jucatori de tenis si se descurca foarte bine cu jocurile pe calculator", a mai spus sexologul.

Fenomenul de ejaculare precoce reprezinta cea mai frecventa problema a sexualitatii barbatilor. Afectiunea se caracterizeaza prin eliminarea lichidului spermatic, inainte sau chiar dupa penetrare. Ejaculare precoce se poate numi si atunci cand barbatul ejaculeaza inaintea satisfacerii partenerei.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#ejaculare, #precoce, #tratament, #genetic, #Olanda , #sexy