Femei alergice la sex

Marti, 17 Februarie 2009, ora 12:19
8215 citiri
Femei alergice la sex

Desi pare greu de crezut, exista reactii alergice la sex. Exista femei care pot spune pe buna dreptate ca sufera de acesta "boala".

Reactii precum uricare sau dificultati respiratorii ce se manifesta dupa doar cateva minute de la incheierea unui raport sexual, acestea sunt de cele mai multe ori simptomele unei astfel de alergi.

Un grup de cercetatori americani din cadrul Universitatii din Cincinnati au prezentat recent rezultatele unui studiu cu ocazia reuniunii anuale a American College of Allergy, Asthma and Immunology din Philadelphia, potrivit carora exista femei ce pot fi alergice la sex.

Ei au analizat cazurile a 1.073 de femei in ceea ce priveste reactiile de natura alergica ce pot aparea dupa un raport sexual. La 130 dintre doamne s-a observat o forma de alergie ce se poate manifesta in cazul in care intretin relatii cu un partener anume sau cu toti partenerii pe care ii frecventeaza.

Cauza unei astfel de alergii a fost, potrivit cercetatorilor, lipsa unei tolerante din partea corpului feminin la fluidul seminal masculin. In functie de ceea ce consuma partenerul (mancare, bauturi, medicamente) sperma acestuia poate contine proteine produse de prostata, capabile sa provoace doamnelor o reactie alergica.

Simptomele a ceea ce cercetatorii au numit "alergie la sex" sunt diverse si pot fi mai mult sau mai putin grave: iritatia si umflarea vaginului, urticare pe tot corpul, dificultati respiratorii.

Semnele tipice apar in aproximativ 30 de minute de la raport, in rare cazuri putand aparea si la interval de ore sau zile.

Femeile afectate de acesta "boala" sufera in mare parte si de alte forme de alergie, in mod particular de rinite.

Majoritatea au varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, iar 41 dintre ele au manifestat simptomele alergice inca de la primul contact sexual. De cele mai multe ori, acestea se agraveaza pe parcursul intensificarii activitatii sexuale.

Alergia la sperma este de obicei suspectata mai ales daca simptomele dispar la folosirea prezervativului sau in cazul abstinentei.

Femeile cu alergie la sperma ar trebui sa poarte o trusa cu epinefrina injectabila pe care si-o pot adiminstra singuri in eventualitatea unei reactii. Epinefrina (adrenalina) este principalul tratament in reactiile alergice.

Femeile pot concepe dupa inlaturarea afectiunii, sau pot apela la inseminarea artificiala sau fertilizarea in vitro.

La unele femei reactiile apar la un singur partener, pe cand altele sunt alergice la sperma tuturor partenerilor.

Iarina Dumitrescu

De ce apar pungile sub ochi și cum le tratezi
De ce apar pungile sub ochi și cum le tratezi
Pungile sub ochi strică aspectul general al tenului și îți dau un aspect obosit, îmbătrânit chiar. De ce apar însă și cum poți să scapi de ele? Primul factor pe care trebuie să îl...
Bebelușii Ozempic: Femeile care rămân însărcinate după ce încep să ia medicamente pentru pierderea în greutate, deși folosesc contraceptive. "A fost cu adevărat o surpriză"
Bebelușii Ozempic: Femeile care rămân însărcinate după ce încep să ia medicamente pentru pierderea în greutate, deși folosesc contraceptive. "A fost cu adevărat o surpriză"
Femeile rămân accidental însărcinate în timp ce iau medicamente pentru pierderea în greutate precum Ozempic și Mounjaro, chiar dacă folosesc contraceptive. Un grup de Facebook numit...
#alergie la sex, #reactie alergica, #sperma, #tratament , #sexy