Lectia de erotism

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 13:22
4080 citiri
Lectia de erotism

Viata de zi cu zi ne acapareaza din punct de vedere fizic si nu numai. Ca o nevoie de evadare, multi romani se indreapta spre sectiunea eroticului, tacit insa, caci societatea actuala inca condamna un astfel de comportament. Desi tindem sa credem ca am trecut de etapa prejudecatilor, oficial insa avem de-a face cu sceptici si rusinosi. Asta totusi nu inseamna ca nu exista o piata de consum pentru jucariile erotice.

Romanii sunt curiosi clienti ai magazinelor cu jucarii erotice. Din toate clasele chiar si, surprinzator, nici nu mai conteaza daca sunt casatoriti, intr-o relatie sau nu. Dar ce a facut sa se ajunga aici? Psihologii spun ca am ajuns in punctul in care intelegem mai bine ca stresul ne acapareaza si ne indreptam tot mai adesea catre domenii care sa ne aduca o eliberare. Cu alte cuvinte, "micile vicii sunt sansa de a evada si de a echilibra starea psihica".

Totul in favoarea magazinelor specializate pe jucarii erotice. Lectia de erotism, spun ei, vine de fapt de la fiecare client in parte. Romanii au devenit mai curiosi si mai inventivi, mai ales pentru ca au o gama diversa de produse nu se opresc la un simplu vibrator.

Care este tendinta? Reprezentantii unui magazin de profil marturisesc: "Clasicul nu moare niciodata; asa ca multi clienti sunt in cautare de lenjerie mai sexy, de bici si catuse, de vibratoare simple. Insa exista si o extrema a celor care pur si simplu intreaba ce este nou", spun cei de la Erotic Store.

Si au de unde alege. Mai cu seama pentru ca industria tine pasul cu lumea moderna si cu tendintele in acest sens. Vibratoare cu o noua tehnologie de vibratie, jucarii cu inele, stimulare de ambele parti, jucarii pentru cupluri- se gasesc de toate si pentru toti. Insa exista pentru fiecare categorie in parte o preferinta aparte.

Contrar a ceea ce aparent am putea crede, romancele tinere prefera vibratoarele discrete, care sa se potriveasca lor. Cele mici insa cu vibratii intense. La polul opus sunt doamnele, si surpriza fie ele si casatorite, care prefera cel mai adesea vibratoarele mari, cu forme si stimulare intensa. Explicatia vine din nou din partea specialistilor, care spun ca astfel de tendinte sunt benefice pentru viata intima. Doar ca substratul este unul trist: "Varsta isi spune cuvantul, muschii din zona intima isi pierd tonusul, astfel ca se necesita o stimulare mai puternica. Insa un alt motiv bine intemeiat este nevoia de preludiu, ce dispare intre parteneri", explica specialistii in sexologie.

De ce se indreapta atentia romanilor spre piata de jucarii erotice este o alta curiozitate la ora actuala. Inca suntem sub presiunea societatii care judeca deficitar la capitolul libertatea de a alege ceea ce ne face fericiti. Traim constransi de parerile celor din jur, astfel ca a fi clientul unui salon de masaj erotic, de a merge la dame de companie este o prea mare expunere.

Astfel, segmentul de jucarii erotice castiga teren. Si pe masura nevoilor romanilor vin si situatiile care le favorizeaza consumul de astfel de produse.

Comenzile online au inceput sa miste din ce in ce mai mult, o alternativa pentru cei care nu trebuie sa se oboseasca sa isi aleaga locul de shopping. Vanzarile in acest sens aproape ca s-au dublat in ultimul an si asta demonstreaza clar ca lectia de erotism este tot mai intensa in randul dezinhibatilor.

Piata din Romania, pentru cat de mult vinde sexul, nu este la un nivel atat de ridicat ca in alte tari europene sau in SUA. Piata globala a ajuns insa la 15 miliarde de dolari, aproape jumatate din ce inseamna bugetul tarii noastre pe un an. Dar avem si noi o contributie aici. Majoritatea se axeaza pe preturi medii, insa cand devin deja cunoscatori ai produselor, increderea lor sau faptul ca "lectia" de erotism isi arata efectele ii face sa sara de un prag minim. Concret, la a doua sesiune de shopping la un sex shop deja isi doresc produse de lux, avansate si din punct de vedere tehnologic. Si, ce-i drept, o gama mai moderna cu tot felul de functii costa.

Cu un scop clar, acela de a-si trai viata in toata nebunia ei, cu intentia de a nu uita ca hrana pentru suflet inseamna si pofta trupeasca, romanii uita de limite. Apeleaza la un sex shop din pura curiozitate si devin apoi mici consumatori ce se fidelizeaza. Caci daca e sa faci totul ca la carte nu iti este de ajuns sa te bazezi pe o simpla jucarie erotica. Se cere implicare, la pachet vine si o stimulare a creativitatii de a incerca jocuri noi astfel ca de la un vibrator ajung sa isi doreasca si produsele speciale pentru intretinerea lui sau chiar mai mult. Condimentul lor poate insemna gama de produse pentru stimulare sau o tinuta adecvata.

Cert este ca nu trebuie sa fii exagerat pentru a trece pragul unui sex shop. Nu trebuie sa te limitezi pare sa fie deviza celor care fac asta. Placerea costa, insa romanii se alatura celor care sunt dispusi sa faca asta. Cum in joc sta experienta lor intima, starea lor euforica, sunt dispusi sa mearga pe acest drum. Decat sa ingroase randurile celor care clacheaza si stau pe pastile, prefera sa isi ridice moralul cu aventuri in viata intima. O lume care are atat de multe de oferit. Si aici este o intreaga poveste, caci nu numai actul in sine conteaza, ci cum decurge totul.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#produse sex shop, #romani cumparaturi sex shop, #sex shop online , #sexy