Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nivelul de testosteron afecteaza atractia sexuala

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 18:36
8116 citiri
Nivelul de testosteron afecteaza atractia sexuala

Femeile cu un nivel ridicat de testosteron sunt mult mai atrase de barbatii cu aspect masculin, de genul lui Daniel Craig, actorul din James Bond.

La aceasta concluzie au ajuns recent un grup de cercetatori scotieni, citati de The Independent. In acelasi timp, barbatii cu nivel crescut de hormoni sunt mult mai atrasi de figurile feminine, de genul actritei de la Hollywood, Natalie Portman.

Cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen au efectuat un prim studiu asupra rolului pe care il poate juca testosteronul in aractia dintre sexe.

In cursul studiului, femeile si barbatii au fost supusi unei serii de 4 teste, efectuate la interval de o saptamana. In fiecare dintre sesiuni, voluntarilor li s-au prelevat mostre de saliva, pentru masurarea nivelului de testosteron.

Autorii studiului au descoperit ca subiectii au avut atitudini diferite, determinate de nivelul de testosteron, atunci cand au fost rugati sa aleaga intre diferite tipuri de figuri ale unor persoane de sex opus.

"Atata vreme cat barbatii masculini si femeile feminine sunt predispusi sa produca cei mai sanatosi copii, iar viata sexuala este mai intensa atunci cand nivelul de testosteron este mai ridicat, aceste concluzii sugereaza ca femeile si barbatii in stari hormonale, si cu interes sporit pentru viata sexuala, arata un interes mai puternic barbatilor sau femeilor sanatosi, sau considerati de calitate", a declarat doctorul Ben Jones, psiholog la Universitatea din Aberdeen.

La randul sau, Lisa Welling, din echipa de cercetatori, sustine: "Avem tendinta sa credem ca atractia este relativ stabila de-a lungul timpului. Studiile noastre au indicat insa ca atractia este afectata de fluctuatiile nivelului de testosteron".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#studii, #testosteron, #nivel, #atractie, #sexe , #sexy