Prejudecatile barbatilor in materie de sex

Sambata, 20 Decembrie 2008, ora 17:29
10036 citiri
Prejudecatile barbatilor in materie de sex

Auzim aproape in fiecare zi un barbat care e convins ca stie cum suntem, cum ne purtam si ce vrem de la o relatie sau de la un barbat.

Adevarul este ca, de multe ori, nici noi nu stim toate lucrurile astea despre noi, ci le descoperim pe parcurs.

Prejudecata este, conform DEX, "Parerea, ideea preconceputa (si adesea eronata) pe care si-o face cineva asupra unui lucru, adoptata, de obicei, fara cunoasterea directa a faptelor".

Multe prejudecati se nasc dintr-o mentalitate invechita, pentru ca barbatii le atribuie femeilor un anumit rol, potrivit cu imaginea si reprezentarea pe care ei o au in legatura cu sexul feminin. Mai mult, unii dintre ei considera ca femeile ar trebui sa isi asume rolurile pe care ei le considera potrivite pentru ele.

Barbatii nu isi asociaza partenerele cu persoane care pot prelua initiativa in dormitor, si ca nu isi inchipuie (sau nu vor sa isi inchipuie ) ca femeile se bucura de sex la fel de mult ca si ei, dar si ca ele au la fel de multa nevoie de sex.

Efectul negativ pe care aceste prejudecati il au asupra barbatilor este ca ii face sa se simta nesiguri pe ei atunci cand intalnesc o femeie care nu se incadreaza in tiparele pe care ei le au si pot chiar ajunge la probleme serioase, care afecteaza negativ viata se cuplu, probleme ca scaderea potentei si a libido-ului.

Femeile fac dragoste, niciodata sex

Auzim mereu de la prieteni de sex masculin, sau chiar de la unele femei despre "neputinta" femeii de a face si altceva decat dragoste, dar nu cu orice barbat, ci numai cu cel pe care il iubeste sincer. Aflam de la psiholog ca nu se poate generaliza si ca exista, intr-adevar, femei care fac si dragoste si sex.

Pentru femei conteaza durata actului sexual

Barbatii cred ca noi ne simtim cu atat mai bine cu cat ei "rezista" ore intregi si actul sexual dureaza mai mult.

Este pur si simplu un mit. Exista si cazuri de femei care isi doresc ca actul sexual sa tina trei ore, dar pentru majoritatea femeilor conteaza mai mult apropierea fizica si intimitatea. Ele nu isi doresc in niciun caz sa participe la un maraton sexual.

Femeia e cea care urmeaza barbatul

Nu e vorba de o noua regula de mers pe strada, ci de una din prejudecatile masculine, care ii face pe ei sa creada ca in toate, dar mai ales in ce priveste dragostea, barbatii ghideaza, iar femeile ii urmeaza.

Pentru ca au aceasta prejudecata, unii barbati nu vad 'cu ochi buni' fanteziile partenerelor lor si le pun in aplicare numai pe ale lor. Aceeasi problema este daca femeia stie foarte bine ce vreau si cum vrea, si daca este foarte sigura pe sine in pat.

Partenerul ei poate ajunge sa se simta foarte nesigur si anxios, pentru ca simte ca nu se va ridica la nivelul ei, nici ca stil, nici ca ritm, nici ca dorinta si poate nici ca predispozitie de joc.

Femeile vor maritis cu orice pret

Multi barbati isi inchipuie ca relatiile pe care le au cu actualele lor partenere au fost dictate de faptul ca respectivele femei isi doreau foarte mult sa se marite sau sa devina mame, si au vazut in ei "victimele perfecte".

Parerile sunt impartite si in aceasta privinta. Exista si femei care isi doresc foarte mult sa se casatoreasca si sa procreeze, dar exista si multe femei care doresc sa se bucure de viata cat mai mult, fara sa aiba foarte multe responsabilitati.

Frica de rutina

Cei din jur vorbesc despre o pereche peste care au trecut cateva luni si care abia a inceput sa se simta in perfect echilibru ca despre o pereche care, daca a devenit linistita, a intrat deja in rutina.

Rutina are valori pozitive sau negative. Nu inseamna neaparat plictiseala, iar daca o vei cataloga asa vei descoperi ca ai sanse mari sa iti distrugi relatia. Incepe sa gandesti ca rutina nu inseamna neaparat plictiseala, ci poate insemna si o mai buna cunoastere, o baza intre noi si partnener si un fundament pe care putem construi ceva nou sau putem experimenta.

Femeile frumoase sunt proaste sau usoare

Adevarul este ca un barbat vede in femeie ceea ce vrea sa vada. S-ar putea sa le eticheteze gresit si sa aiba surprize. Sfatul psihologului este sa nu incerce - n.r. barbatii - sa se raporteze la toate femeile pe care le-au cunoscut sau despre care au auzit sau citit cate ceva, ci sa se raporteze la femeia care este alaturi de ei.

Femeile sunt dezgustate de sexul oral

Multi barbati consiera ca femeia de langa ei s-a transformat dupa nasterea copilului si refuza sa se mai poarte cu ea cum o faceau inainte. Intervine o schimbare a felului in care el o percepe, dupa nastere el o vede mama si, chiar daca inainte ii facea sau primea de la ea sex oral, acum o 'respecta' prea mult pentru a mai face asta.

Aceasta idee de prea mult respect este o falsa credinta. Este si vina femeilor, care isi asuma anumite roluri, isi schimba perceptia despre sine si astfel ajung sa refuze lucruri care inainte le faceau placere.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Controversă în lumea tenisului, cu o jucătoare legendară: ”S-ar putea să fii de-acord cu femeile goale în vestiarul bărbaților, dar noi nu...”
Controversă în lumea tenisului, cu o jucătoare legendară: ”S-ar putea să fii de-acord cu femeile goale în vestiarul bărbaților, dar noi nu...”
Fost număr unu mondial în tenisul feminin, Martina Navratilova a avut o controversă aprinsă cu jurnalistul Ben Rothenberg, legat de dreptul sportivilor transgender de a utiliza vestiarul...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#prejudecati masculine, #sex, #Femei, #sex oral , #sexy