Sexul ca terapie

Marti, 19 August 2008, ora 12:46
12672 citiri
Sexul ca terapie

Sexul este nu doar un mod placut de a-i arata partenerului dragostea, ci este chiar curata terapie, intretinerea de relatii intime avand efecte benefice asupra starii de sanatate.

Sexul te scapa de stres

Relatiile sexuale scad presiunea arteriala. O cercetare efectuata in Scotia asupra a 24 de femei si 22 de barbati a aratat ca cei care facusera sex inaintea unor situatii stresante, de genul vorbitului in public, au raspuns mai bine la acest gen de stres decat cei care s-au abtinut de la sex, arata un studiu citat de publicatia electronica Webmd.

Chiar si imbratisarile duc la scaderea presiunii arteriale, mai ales la femei.

Sexul imbunatateste imunitatea

Intretinerea de relatii sexuale o data sau de doua ori pe saptamana duce la cresterea nivelului anticorpului numit imunoglobulina A sau IgA, care protejeaza de gripa si alte infectii.

Sexul arde calorii, pentru ca o jumatate de ora de sex arde cel putin 85 de calorii.

Sexul imbunatateste sanatatea cardiovasculara.

Desi se aude foarte frecvent de situatii in care barbatii fac infarct in timpul actului sexual, cercetarile arata ca numai 914 cazuri de infarct s-au inregistrat in ultimii 20 de ani, la barbati, in momentele intime. Ba chiar dimpotriva, intretinerea frecventa de relatii sexuale reduce cu 50 % riscul unui infarct la barbati.

Sexul imbunatateste stima de sine

Unul dintre cele 237 de motive pentru care oamenii fac sex, dupa cum au fost "catalogate" de specialistii in sexologie de la Universitatea din Texas, este cresterea respectului fata de propria persoana.

Oamenii fac sex ca sa aiba o buna imagine despre ei insisi. Sexul bun incepe cu stima de sine si se termina tot cu ea, sporind-o.

Sexul duce la cresterea dorintei de intimitate

Orgasmul elibereaza in corp hormonul oxitocina, asa-numitul hormon al dragostei, care ajuta la apropierea dintre persoane si la sentimentul de incredere in celalalt.

Mai mult sex inseamna deci mai multa generozitate, mai multa dorinta de intimitate si incredere in partener.

Sexul te scapa de dureri. Endorfinele, hormoni ai placerii, odata eliberate in organism prin intretinerea de relatii sexuale, duc la disparitia durerilor. De exemplu, durerea de cap, cea datorata artritei si nevralgia din sindromul premenstrual dispar prin orgasmele dintr-o partida reusita de sex.

Ultimele trei lucruri pe care mai trebuie sa le stiti despre sex: Sexul reduce si riscul cancerului de prostata, imbunatateste muschii pelvieni si, in final, chiar ajuta la un somn mai bun si mai adanc!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semnele clare care arată chiar din timpul nunții că o căsătorie nu va dura. Unul dintre ele implică tortul
Semnele clare care arată chiar din timpul nunții că o căsătorie nu va dura. Unul dintre ele implică tortul
Sezonul nunților se apropie. Dacă participi la astfel de evenimente în acest an, există câteva semne la care să fii atent pentru a determina dacă mariajul va dura, conform consilierului în...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#sex, #cuplu, #orgasm, #placere, #hormon , #sexy