Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sexul face bine si la cancer si la raceala

Marti, 10 Februarie 2009, ora 23:40
14580 citiri
Sexul face bine si la cancer si la raceala

Sexul este probabil singurul "viciu" care iti face bine la sanatate, sustin cercetatorii.

O viata sexuala sanatoasa nu doar iti imbunatateste starea de spirit, ci iti imbunatateste sanatatea - tot mai multe studii arata ca sexul face bine la longevitate, atacuri de inima si cancer, scrie The Daily Mail .

Ca sa beneficiezi de toate acestea, trebuie sa faci sex regulat.

Dintre 1.000 de barbati finlandezi cu varste intre 55 si 75 de ani, cei care faceau sex de mai putin de o data pe saptamana la inceputul studiului au fost de doua ori mai expusi riscului de a dezvolta disfunctii erectile decat cei care faceau sex cel putin o data pe saptamana.

Mai mult, femeile aflate la menopauza care fac sex saptamanal au un nivel al estrogenului -hormonul starii de bine - de doua ori mai ridicat decat cele care fac sex mai rar.

Ce mai poate face sexul pentru sanatate?

Inima

Ideea ca barbatii sunt mai expusi riscului de a face un atacd e cord in timpul actului sexual este gresita, spun oamenii de stiinta. "In ceea ce priveste inima, sexul este o alta forma de exercitiu fizic" spune doctorul cardiolog Graham Jackson.

Prostata

Un studiu al Nottingham University sugereaza ca o activitate sexuala sustinuta este benefica pentru barbatii mai in varsta, datorita indepartarii toxinelor din ganda prostatei.

Oase

"Nivelul de testosteron creste in timpul si dupa sex. Asta poate oferi ceva protectie impotriva osteoporozei la barbati", crede doctorul Sarah Brewer.

Starea de spirit

Dovezile stiintifice arata ca efectul "de bine" al actului sexual poate tine mai mult de chimie decat de abilitatea sexuala.

"In timpul sexului si orgasmului, un cocktail de endorfine, neurotransmitatori si hormoni este eliberat" explica endocrinologul Nadir Farid.

"Oxitocina in special, este un hormon eliberat in timpul si dupa sex care ii face pe oameni mai generosi fata de celalat si induce calmul si somnul", continua el.

Imunitate

Mai mult sex sporeste imunitatea in fata racelilor si gripei. Daca faci sex o data sau de doua ori pe saptamana, organismul produce mai multa imunoglobulina A, sau IgA, o substanta care se gaseste in saliva si mucoasa nazala care ajuta organismul sa lupte cu raceala si gripa.

Longevitatea

Cei care fac sex mai putin de o data pe luna au un risc dublu de a muri prematur, comparativ cu cei care fac sex de doua ori pe saptamana.

"Activitatea sexuala regulata pare sa aiba un efect protector asupra sanatatii barbatilor" spune doctorul Sarah Brewer.

Fertilitatea

Pentru cuplurile care incearca sa conceapa un copil, unul dintre cele mai mari mituri sustine ca retinerea de la ejaculare sporeste mobilitatea spermei.

Nimic mai gresit, spune ginecologul Gillian Lockwood. "Cand sperma nu este eliberata, spermatozoizii mor repede. Cu cat un barbat face sex mai des, cu atat se imbunatateste calitatea spermei sale" spune doctorul.

Iarina Dumitrescu

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#sfaturi sanatate sexuala, #sex sfaturi cupluri , #sexy