Sexul nu face casa buna cu miturile!

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 23:55
6644 citiri
Sexul nu face casa buna cu miturile!

Poate in niciun alt domeniu nu exista mai multa dezinformare ca atunci cand vine vorba despre sex. Indiferent ca auzi "adevaruri" nou-noute, nestiute sau neinchipuite la vestiar sau la bar, pe unele chiar nu merita sa le bagi in seama.

Cum faci, insa, slalom printre idei in asa fel incat sa iesi in castig?

Informandu-te, bineinteles. Reporterii de la Asylum au cerut parerea psihologului si terapeutului specializat in sex Joel Block, cu ajutorul caruia au incercat sa faca lumina in acest labirint impanzit de mituri.

Mit: Celibatarii au parte de cel mai mult sex

Adevar: In mod deoc surprinzator, realitatea este cu totul alta. Cei casatoriti au parte de mult mai multa activitate in dormitor. Motivul: nu mai trebuie sa caute innebuniti un partener de sex; traiesc cu el sub acoperis.

Mit: Barbatii se gandesc la sex o data la fiecare sapte secunde

Adevar: Intr-adevar, barbatii chiar se gandesc adesea la sex, dar nu de mai multe ori intr-un minut. In contextul economic actual, e greu de crezut ca barbatii se gandesc la sex mai des decat la bani sau siguranta jobului.

Mit: Un barbat trebuie sa aiba o prestatie de cel cuptin 30 de minute in pat

Adevar: Orgasmul, in cazul barbatilor, apare la circa trei minute de prestatie continua. Femeilor le ia aproximativ 14 minute sa se simta satisfacute. Prin urmare, e de ajuns ca masculul sa "reziste" 15 minute pentru a fi considerat eligibil.

Mit: Marimea indica fertilitatea

Adevar: Studiile arata ca nu exista nicio corelatie intre marimea testiculelor si abilitatea de a avea urmasi. E cazul sa-ti faci griji doar daca sunt, intr-adevar, foarte mici. Daca nu depasesc marimea unor nuci, ar putea fi semn de ferilitate scazuta.

Mit: Barbatii au intotdeauna orgasm in timpul sexului

Adevar: Ca si in cazul femeilor, se poate ca nu orice intalnire la orizontala sa fie una "exploziva". Daca barbatul e obosit sau stresat, chiar daca se simte bine, exista posibilitatea ca actul sexual sa nu aiba finalitatea asteptata.

Mit: Stridiile maresc dorinta sexuala

Adevar: Poate doar aspectul lor sa te duca cu gandul la lucruri mai putin ortodoxe. In rest, nu exista absolut niciun studiu care sa fi demonstrat ca ar exista vreo legatura intre stridii si apetitul sexual.

Mit: Prezervativele micsoreaza placerea

Adevar: Poate, dar in proportii mici; sexul este la fel de bun si cu si fara "caciulita". In plus, faptul, ca unele trairi sunt diminuate, nu face decat sa ajute barbatii sa reziste mai mult, spre bucuria partenerelor.

Mit: Ar trebui sa te abtii de la sex inainte de un eveniment major

Adevar: E vorba despre un mit foarte raspandit, mai ales printre atleti. Acestia credeau ca daca ar fi incalcat aceasta regula, n-ar mai fi putut sa concentreze asupra a ceea ce era cu adevarat important, de pilda competitia.

In realitate, lucrurile stau cu totul invers: Sexul goneste stresul, relaxeaza si te poate ajuta sa te concentrezi asupra a ceea ce iti doresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#mituri sex, #marimea conteaza, #prezervative placere, #stridii sex, #celibatari sex, #orgasm sex barbati , #sexy