Veste proasta: Punctul G s-ar parea ca nu exista

Duminica, 03 Ianuarie 2010, ora 23:08
6829 citiri
Veste proasta: Punctul G s-ar parea ca nu exista
Foto: marieclaire.com

Cercetatorii britanici de la King's College au mai daramat un mit: misteriosul punct G, atat de dificil de localizat chiar si de catre partenerii de cuplu experimentati, nu exista in realitate!

Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent pe 1.800 de femei din Marea Britanie, cu varste cuprinse intre 23 si 83 de ani, care dovedeste ca, de fapt, punctul G nu este decat o inventie a imaginatiei feminine stimulate de terapeuti si reviste de specialitate, scrie The Times.

"Exista diverse teorii care sustin ca pozitionarea sau chiar existenta punctului G pot fi determinate prin diete adecvate sau exercitii fizice care sa stimuleze musculatura pelvina. Baliverne! In realitate nu exista nici urma de asa ceva", afirma Tim Spector, co-autor al studiului si profesor de genetica.

Cercetarea, cea mai ampla de acest gen, a fost facuta pe perechi de gemene, identice si neidentice, si s-a bazat in principal pe faptul ca acestea au in comun, 100%, respectiv 50%, aceleasi gene, motiv pentru care daca una dintre participantele la studiu ar sustine ca si-a identificat aceasta zona erogena extrem de sensibila, de asteptat ar fi ca si sora ei geamana sa admita acest lucru, macar intr-un anumit procent.

Din pacate nu a fost inregistrata o astfel de corelatie, confirmandu-se astfel opiniile unor medici conventionali care, in repetate randuri de-a lungul timpului, au sustinut inexistenta acestei "iluzii sexuale".

"Cred ca acest studiu demonstreaza diferenta dintre medicina empirica, populara, si stiinta adevarata", a declarat Gedis Grudzinskas, ginecolog la Spitalul London Bridge.

Ipoteza existentei punctului G la femei a fost lansata in 1950 de un om de stiinta german, pe nume Ernst Grafenberg, dar mediatizarea sa excesiva de-a lungul atator decenii a fost cea care a pus presiune, atat pe femei cat si pe barbati, care au pornit adevarate campanii in ... cautarea si localizarea sa exacta.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#localizare punct G, #existenta punct G, #zone erogene feminine , #sexy