Cum ne poate afecta dragostea sanatatea (Partea a II-a)

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 17:18
2893 citiri
Cum ne poate afecta dragostea sanatatea (Partea a II-a)
Foto: mirror.co.uk

Sanatatea noastra este influentata de numerosi factori. Un impact mare asupra corpului il are comportamentul partenerului, precum si eventualele conflicte pe care le avem in familie.

O sanatate buna depinde si de felul in care ne comportam intr-o relatie si de felul in care celalalt ne raspunde. Iata alte feluri in care putem avea de castigat sau de pierdut la acest capitol:

Somnul

A dormi langa persoana iubita inseamna o relaxare totala si un somn placut. Un comportament deranjant in timpul noptii din partea partenerului inseamna probleme si pentru cel care este cu el, scrie Fox News.

Consecinta este epuizarea pe timpul zilei si chiar aparitia insomniilor. O relatie sanatoasa influenteaza si ea in bine somnul. Daca ea este cu probleme, somnul este si afectat, creandu-se astfel un cerc vicios.

Anxietatea

Problemele dintr-o relatie ii aduc pe ambii parteneri intr-o stare neplacuta. O reactie negativa a organismului este si anxietatea, starea de neliniste. Ea poate aparea si in viata sociala a oamenilor, fiind rezultata si din probleme in casnicie.

Alte studii arata ca anxietatea poate fi redusa intr-o casnicie, caci, conform statisticii, oamenii casatoriti (cu un mariaj normal) sunt mai putin predispusi anxietatii si bolilor mentale.

Depresia

Depresia merge adesea mana in mana cu anxietatea, ea putand rezulta tot din cauza unei casnicii problematice. In general, o casnicie fericita reduce riscul de depresie al celor care au mai avut aceasta afectiune inainte.

Daca cei doi au o relatie fragila, depresia clinica poate sa apara destul de repede. Dupa o casnicie destramata, femeile sunt de sase ori mai predispuse la depresie decat barbatii.

Alcoolul

Partenerii nostri de viata influenteaza inclusiv cantitatea de alcool pe care o consumam si frecventa cu care o facem. Un studiu in care au fost analizate peste 600 de cupluri in primul an de casnicie a aratat ca unul dintre parteneri consuma mai mult alcool daca observa acelasi comportament in cazul celuilalt.

De asemenea, conflictele intr-o relatie si lipsa intimitatii intre cei doi duc la cresterea cantitatii de alcool consumate. In plus, excesul de alcool alimenteaza problemele din relatie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#parteneri sex femei barbati relatie, #sanatate somn depresie anxietate , #stiri sex