Orasul proscrisilor, unde traiesc condamnatii pentru delicte sexuale (Galerie foto)

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 15:47
5254 citiri
Orasul proscrisilor, unde traiesc condamnatii pentru delicte sexuale (Galerie foto)
Foto: Amusing Planet

Undeva in sudul statului Florida, SUA, exista o comunitate de circa 200 de oameni, unde aproximativ jumatate dintre locuitori sunt condamnati pentru abuzuri sexuale.

Localitatea, numita Miracle, numara inclusiv detinuti abia eliberati, inca aflati in perioada de proba, informeaza Amusing Planet. O parte dintre ei au fost condamnati in stransa legatura cu pornografia sau au facut sex cu parteneri care nu implinisera 18 ani.

Exista insa si cazuri in care s-au trezit cu condamnari dupa ce, in timpul unei idile adolescentine, au implinit 18 ani, iar partenera nu. Exista si unii care au fost condamnati pentru exhibitionism. Indiferent care ar fi motivul pentru care au fost condamnati, e vorba de un stigmat cu care vor trai intreaga viata.

In Florida, nu e simplu sa ai o astfel de condamnare la activ. Odata eliberat, nu ai voie sa locuiesti la mai putin de 300 de metri de o scoala, un parc si chiar de o statie de autobuz.

Chiar daca persoanele in cauza gasesc o casa care sa indeplineasca toate aceste cerinte, adesea nu li se inchiriaza spatiul. In plus, ei raman adesea someri, pentru ca nimeni nu doreste sa-i angajeze. Prin urmare, cei mai multi dintre cei care au fost condamnati pentru abuzuri sexuale sunt fara adapost, traind sub poduri sau chiar in salbaticie, mentioneaza sursa.

Bazele acestei asezari au fost puse tocmai pentru a le oferi un loc in care sa traiasca, fara sa incalce legile. Construit in anii '60 pentru cei care munceau in industria obtinerii zaharului, orasul a fost transformat de catre preotul Dick Witherow, oferindu-le adapost, in 2009, fiind primiti aici cei condamnati si eliberati pentru delicte de ordin sexual, insa non-violenti.

Insusi preotul si-a lasat prietena minora insarcinata, cand avea 14 ani. Din fericire pentru el, nu a fost condamnat, cei doi fiind lasati sa se casatoreasca.

Papa Francisc le cere iertare victimelor preotilor pedofili

In fiecare saptamana, circa 25 de noi aplicatii se primesc, fiind exclusi cei violenti si care au consumat droguri. Sunt exclusi si pedofilii, pentru a-i proteja pe locuitori. Nici adultii cu copii nu sunt primiti.

Comunitatea se sustine singura, iar mare parte dintre cei care locuiesc in Miracle iau parte la cursuri de management al furiei si merg la biserica. In plus, majoritatea merg la psiholog. O parte dintre acestia chiar a reusit sa se angajeze in orasele din apropiere.

Desi parerile vizavi de aceasta comunitate sunt impartite, de la fondarea ei nicio infractiune nu a avut loc.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#oras SUA condamnati abuz sexual, #Miracle oras condamnati abuzuri sexuale, #oras condamnati abuz sexual , #stiri sex